Gå till innehåll

Premiär för Air Arabia mellan Agadir och Stockholm

2017-04-07, kl. 09:58

Den 3 oktober etablerar sig det marockanska flygbolaget Air Arabia på Stockholm Arlanda Airport. Den nya direktlinjen till Agadir innebär att de svenska resenärerna får ytterligare ett lågkostnadsalternativ att välj på bland Arlandas destinationsutbud. Direktlinjen kommer att trafikeras på tisdagar och fredagar och är efterfrågad av både semesterfirare och resenärer som besöker vänner och familj.

Den 3 oktober etablerar sig Air Arabia på Stockholm Arlanda Airport. Den nya direktlinjen till Agadir i södra Marocko innebär att de svenska resenärerna får ytterligare ett lågkostnadsalternativ att välj på bland Arlandas destinationsutbud. Direktlinjen kommer att trafikeras på tisdagar och fredagar och är efterfrågad av både semesterfirare och resenärer som besöker vänner och familj.

Kuststaden Agadir ligger nära foten av Atlasbergen i södra Marocko med kilometerlånga vita sandstränder och strandkantade boulevarder. Samtidigt är det en viktig fiske- och handelshamn. Det milda vinterklimatet lockar många besökare under vintermånaderna då många européer söker sig hit.

- Vi välkomnar Air Arabia som blir det femte nya lågkostnadsbolaget på Arlanda inom ett år. Nu kan ännu fler resenärer resa smidigt till Agadir som är en destination vi tror kommer stiga snabbt i popularitet när den nya linjen gör det möjligt för ännu fler att flyga direkt, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Den nya basen i Agadir är ett samarbete mellan Air Arabia och Moroccan National Tourist Office för att erbjuda fler resenärer möjligheten att flyga direkt in till den populära semesterstaden.

- Vi är glada över att lansera en ny bas i Agadir och vi är övertygade om våra nya direktlinjer kommer att möta behoven ytterligare hos våra passagerare. Sedan starten har målet varit att stötta turismsektorn i Marocko och bidra till dess positiva utveckling, säger Adel Al Ali, Group Chief Executive Officer för Air Arabia.

Den nya direktlinjen flygs med Airbus A320 med plats för 174 passagerare. Avgångar från Arlanda sker på tisdagar och fredagar.

Läs mer om Agadir från Stockholm Arlanda Airport