Gå till innehåll

Premiär för ny direktlinje till Miami med SAS från Arlanda

2017-10-29, kl. 11:44

Idag var det premiär för SAS nya långdistansförbindelse från Stockholm Arlanda Airport till Miami. Med cheerleaders, DJ, rosa flamingos och palmer inspirerade av resmålet invigdes den nya direktlinjen som SAS flyger en gång i veckan med en Airbus 330-300. Utöver New York, Chicago och Los Angeles blir Miami SAS fjärde amerikanska destination som resenärerna kan flyga direkt till från Arlanda.

Idag var det premiär för SAS nya långdistansförbindelse från Stockholm Arlanda Airport till Miami. Med cheerleaders, DJ, rosa flamingos och palmer inspirerade av resmålet invigdes den nya direktlinjen som SAS kommer att flyga en gång i veckan med en Airbus 330-300. Utöver New York, Chicago och Los Angeles blir Miami SAS fjärde amerikanska destination som resenärerna kan flyga direkt till från Arlanda.

Mellan Sverige och USA reser över en miljon passagerare varje år, där direkttrafiken har haft en tillväxt det senaste året på 22 procent. Med den nya direktlinjen till Miami kan resenärerna nu välja mellan elva olika direktförbindelser till sju destinationer i USA från Arlanda.

- Vi är mycket glada att SAS fortsätter att öka sitt utbud på Arlanda med ytterligare en interkontinental direktlinje. Trafiken till och från USA har haft en fantastisk utveckling, och svenskarnas resande till Florida har i snitt ökat med tio procent per år under den senaste femårsperioden. Med SAS nya direktlinje kan resenärerna nu flyga snabbt och smidigt till Miami och fler amerikaner kan resa direkt till Stockholm, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

– Vi gläds åt att nu kunna hälsa våra första resenärer välkomna ombord på våra nya direktlinjer. Till USA flyger vi nu direkt till sju destinationer från Skandinavien varav New York, Chicago, Los Angeles och Miami från Stockholm, säger Anders Wahlström, försäljningschef SAS Sverige.

Sedan 2013 har tillväxten av interkontinentala direktförbindelser till och från Arlanda varit mycket stark. I och med dagens besked från SAS har sammanlagt 17 linjer tillkommit vilket motsvarar en tillväxt med nära 70 procent.

Linjen mellan Stockholm och Miami International Airport kommer att trafikeras på söndagar med en Airbus 330-300 med SAS nya kabin.

Tidtabell

Avgång från Stockholm Arlanda Airport kl 09.25. Ankomst till Miami International Airport kl 14.15.

Avgång från Miami International Airport kl 16.05. Ankomst till Stockholm Arlanda Airport kl 07.35