Gå till innehåll

Resenärsrekord på Stockholm Arlanda Airport

2017-05-31, kl. 13:30

Över 100 000 passagerare reste till eller från Stockholm Arlanda Airport under onsdagen förra veckan. Det är nytt resenärsrekord på flygplatsen.

Över 100 000 passagerare reste till eller från Stockholm Arlanda Airport under onsdagen förra veckan. Det är nytt resenärsrekord på flygplatsen.

Den 24 maj 2017 blev den hittills största resdagen någonsin på Stockholm Arlanda Airport. För första gången reste över 100 000 resenärer till eller från flygplatsen, vilket är det nya rekordet för antalet resenärer under ett dygn.

De höga resenärssiffrorna har flera förklaringar. Dagarna runt Kristi himmelsfärdshelgen är normalt sett stora resdagar på Arlanda, men resandet ökade i år då UEFA Europa League-finalen på onsdagskvällen spelades på Friends Arena i Solna utanför Stockholm och många fotbollssupportrar reste via flygplatsen.

- Det känns otroligt roligt att ha nått 100 000 resenärer som rest till och från Arlanda under ett dygn. Det var ett intensivt dygn som planerats under en längre tid och jag kan med stolthet säga att gick fantastiskt bra, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

För att få plats med det ökade antalet flygplan som trafikerade Arlanda parkerades de på bana 2 (08/26), som stängdes av för start och landning under dygnet. Sammanlagt parkerades ett trettiotal flygplan på landningsbanan under det trafikintensiva dygnet på Arlanda.

Det senaste resenärsrekordet var i april i år då 92 200 resenärer flög till eller från Stockholm Arlanda Airport under ett dygn.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00.