Gå till innehåll

Ronneby Airport lanserar nya familjekonceptet Flajt

2017-12-15, kl. 10:42

Varje år reser miljontals människor från Swedavias flygplatser och under julledigheten ökar resandet ytterligare när många familjer flyger hem eller utomlands för att fira jul. Nu vill Swedavia underlätta resandet för alla familjer med barn genom konceptet och frontfiguren Flajt . Först ut av Swedavias flygplatser att välkomna Flajt är Ronneby Airport och Malmö Airport.

Varje år reser miljontals människor från Swedavias flygplatser och under julledigheten ökar resandet ytterligare när många familjer flyger hem eller utomlands för att fira jul. Nu vill Swedavia underlätta resandet för alla familjer med barn. Genom konceptet och frontfiguren Flajt vill Swedavia ta vara på den unika miljö som flygplatser innebär och sprida kunskap om detta till barn genom inspirerande lek och aktiviteter. Först ut av Swedavias flygplatser att välkomna Flajt är Ronneby Airport och Malmö Airport

Innehållet i Flajt-konceptet ska väcka barns nyfikenhet och få dem att se på sina fria tankar som kloka och viktiga. Genom storytelling får barnen inspirerande information och kunskap som underlättar, samt bjuder på lekfulla och kunskapsbärande aktiviteter. Frontfiguren Flajt är en nyfiken fågel som älskar allt som rör flygplatsen. Den vet allt om alla som jobbar där och hur allting funkar.

— Tillsammans med Flajt får barnen kunskap om hur bagaget tas om hand, hur det fungerar i flygledartornet och i säkerhetskontrollen. Flajt kan också på ett enkelt sätt belysa viktiga framtidsämnen som har med flygplatser att göra, som till exempel teknik, miljö och hållbarhet. Enligt storyn har Flajt spanat på och inspirerats av flygplan och människorna som jobbar på flygplatsen och sedan flyttat in för att hjälpa till och ta hand om barn som ska ut och resa säger Linda Sjödin, marknad- och kommunikationsdirektör på Swedavia.

Till lanseringen av Flajt har även olika enheter tagits fram, allt från lekplatser, film, sång och give aways. Allt för att det ska fungera smidigare på flygplatsen och samtidigt ge barnen en minnesvärd upplevelse. Ronneby är tillsammans med Malmö först ut att välkomna Flajt.

— På Flajt-lekplatserna får barnen pröva sina egna vingar. Genom inspirerande lekar och aktiviteter får vi fram historierna om alla spännande jobb som utförs på en flygplats. Vi hoppas att även alla föräldrar ska uppskatta barnens lekyta och få möjlighet till lite avkoppling innan resan, säger Mona Glans, flygstationschef på Ronneby Airport.

Bakom konceptet står koncept- och storytellingbyrån True Stories som bl.a. tagit fram koncepten Valles Värld för SkiStar, Happy at Sea för Stena Line och Årstidarna för Mall of Scandinavia. Lanseringen av Flajt kommer att ske löpande under 2018 på Swedavias samtliga flygplatser.

För mer information kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller läs mer på swedavia.se/ronneby/resa-med-barn/