Gå till innehåll

Scandic Hotels blir operatör för nytt hotell på Göteborg Landvetter Airport

2017-04-25, kl. 09:00

Scandic Hotels blir operatör för Göteborg Landvetter Airports nya hotell. Hotellet beräknas få drygt 220 rum och planeras bli ett modernt mellanklasshotell med känslan av prisvärd vardagslyx. Hotellet är en viktig pusselbit i flygplatsens expansion och byggandet av den nya flygplatsstaden Airport City Göteborg.

Scandic Hotels blir operatör för Göteborg Landvetter Airports nya hotell. Hotellet beräknas få drygt 220 rum och planeras bli ett modernt mellanklasshotell med känslan av prisvärd vardagslyx. Hotellet är en viktig pusselbit i flygplatsens expansion och byggandet av den nya flygplatsstaden Airport City Göteborg.

Nu tar Swedavia ett stort steg i utvecklingen av flygplatsen och flygplatsstaden. Swedavia har skrivit föravtal med Scandic Hotels om att bli operatör för ett nytt hotell och dialog förs nu vidare om det kommande hotellets och avtalets slutliga utformning.

Landvetter Flygplats växer och sedan 2010 har antalet resenärer ökat med ca 55 procent, till dagens ca 6,4 miljoner resenärer.För att möta tillväxten och efterfrågan på mötes- och övernattningsmöjligheter förbereds nu för ett 7 våningar högt hotell, som blir ett modernt mellanklasshotell.

  • Vi är glada att Scandic Hotels utsetts till operatör för vår nya hotellsatsning efter en noggrann urvalsprocess. Det nya hotellkonceptet möter efterfrågan från den moderna fritidsresenären, familjen och affärsresenären. Vi investerar stort i utvecklingen av flygplatsen och Airport City för att stärka förutsättningarna för svensk tillväxt och tillgänglighet, säger Karl Wistrand, vice vd Swedavia AB.

Det nya hotellet får ett förstaklassigt läge med en placering i direkt anslutning till terminalen och dess utbud av butiker och restauranger. Hotellet innehåller ca 220 effektiva rum med hög kvalitet, konferensmöjligheter, en kombinerad lobby, lounge, restaurang och bar för umgänge, möten och avkoppling samt en gym- och relaxavdelning på översta våningsplanet med utsikt över flygplatsen.

  • Genom avtalet stärker vi vår närvaro i det strategiskt viktiga Göteborgsområdet. Tillväxten i regionen förväntas vara stark samtidigt som hotellmarknaden utvecklas. Det nya hotellet kommer att stärka vår position som den ledande aktören i regionen och vara ett modernt tillskott till vår portfölj, säger Peter Jangbratt, landschef Scandic Sverige.

Hotellet är ritat av Wingårdhs Arkitekter och fasaden utformas som diskreta, abstrakta flaggor från hela världen och det internationella temat går också igen i det skärmtak som ska skydda och välkomna såväl hotellgäster som resenärer.

Byggstarten planeras till 2018 med inflyttning under 2020.För Swedavia är hotellsatsningen nästa fas i att utveckla flygplatsen och flygplatsstaden i takt med ökande rese- och övernattningsbehov. För närvarande pågår utbyggnad av en logistikpark, ny väginfrastruktur samt förberedelser för utbyggnad av terminalen.

  • Hotellet är en viktig del av flygplatsens utveckling med sin placering mitt i terminalen.
    Särskilt för utrikes och chartertrafiken har vi ett stort upptagningsområde och hotellkapaciteten behöver ökas för resenärer som vill komma kvällen innan avresa. 64 procent av Sveriges turister ankommer med flyg och Göteborg Landvetter flygplats är med och bidrar till Västsveriges målsättning att fördubbla turismen. Hotellet blir en naturlig internationell mötesplats, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport.

För ytterligare information, kontakta: Swedavia pressjour tel. 010-10 90 100