Gå till innehåll

​​​Swedavia lanserar nya familjekonceptet Flajt

2017-12-14, kl. 12:02

Varje år reser miljontals människor från Swedavias flygplatser och under julledigheten ökar resandet ytterligare. Nu vill Swedavia underlätta resandet för alla barnfamiljer genom frontfiguren Flajt som med inspirerande aktiviteter och lekar sprider kunskap om den unika miljön på flygplatsen. Först ut av Swedavias flygplatser att välkomna Flajt är Malmö Airport.

Varje år reser miljontals människor från Swedavias flygplatser och under julledigheten ökar resandet ytterligare när många familjer flyger hem eller utomlands för att fira jul. Nu vill Swedavia underlätta resandet för alla barnfamiljer genom frontfiguren Flajt som med inspirerande aktiviteter och lekar sprider kunskap om den unika miljön på flygplatsen. Först ut av Swedavias flygplatser att välkomna Flajt är Malmö Airport följt av Ronneby Airport och Visby Airport.

Innehållet i Flajt-konceptet ska väcka barns nyfikenhet och få dem att se på sina fria tankar som kloka och viktiga. Genom storytelling får barnen inspirerande information och kunskap som underlättar, samt bjuder på lekfulla och kunskapsbärande aktiviteter.

— Tillsammans med Flajt får barnen kunskap om hur bagaget tas om hand, hur det fungerar i flygledartornet och i säkerhetskontrollen. Flajt kan också på ett enkelt sätt belysa viktiga framtidsämnen som har med flygplatser att göra, som till exempel teknik, miljö och hållbarhet. Enligt storyn har Flajt inspirerats av flygplan och människorna som jobbar på flygplatsen och sedan flyttat in för att hjälpa till och ta hand om barn som ska ut och resa, säger Linda Sjödin, marknad- och kommunikationsdirektör på Swedavia.

Till lanseringen av Flajt har även olika enheter tagits fram, allt från lekplatser, film och sång, giveaways och kids track genom säkerhetskontrollen på Arlanda. Allt för att det ska fungera smidigare på flygplatsen och samtidigt ge barnen en minnesvärd upplevelse. Först ut att välkomna Flajt är Malmö Airport med en stor, nyligen framtagen lekyta.

— På Flajt-lekplatserna får barnen pröva sina egna vingar. Genom inspirerande lekar och aktiviteter får vi fram historierna om alla spännande jobb som utförs på en flygplats. Vi hoppas att även alla föräldrar ska uppskatta barnens lekyta och få möjlighet till lite avkoppling innan resan, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Bakom konceptet står koncept- och storytellingbyrån True Stories som bland annat tagit fram koncepten Valles Värld för SkiStar, Happy at Sea för Stena Line och Årstidarna för Mall of Scandinavia. Lanseringen av Flajt kommer att ske löpande under 2018 på Swedavias samtliga flygplatser.

För mer information kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller läs mer på swedavia.se/malmo/resa-med-barn/