Gå till innehåll

Swedavias nye vd vill utveckla Luleå Airport

2017-05-03, kl. 07:08

Swedavia har en ambition att ytterligare utveckla Luleå Airport för att möta dagens och morgondagens resande och ta första steget för att skapa ett Airport City. Fokus ligger på resenärsförbättringar och utökad kapacitet.


Inbjudan till pressträff 2017-05-

Norrbotten är i en stark utveckling med ett antal branscher som har stor betydelse för regionen inte minst Gruv- och stålindustrin men även viktiga IT-etableringar.
Besöksnäringen har dubblerat omsättningen på fem år och har en fortsatt mycket stark utveckling.
Luleå Airport har en stark tillväxt och har slagit passagerarrekord sex år i rad och är nu uppe i 1,2 miljoner passagerare föregående år.

Under 2012-2013 genomfördes ett utvecklingsprojekt på flygplatsen för att skapa bättre kapacitet och atmosfär. Projektet var ett samarbete och delfinansierat av Swedavia och flera av regionens kommuner, Länsstyrelsen, Landstinget och EU medel.

Swedavia har en ambition att ytterligare utveckla Luleå Airport för att möta dagens och morgondagens resande och ta första steget för att skapa ett Airport City.
Fokus ligger på resenärsförbättringar och utökad kapacitet.

På plats för att berätta mer om framtiden för Luleå Airport finns Jonas Abrahamsson ny vd på Swedavia, samt övriga representanter för Swedavia och Luleå Airport.

Vad: Pressträff med vd Jonas Abrahamsson och flygstationschef Ann-Christin Viklund.

Var: Luleå Airport

När: Fredag den 5 maj

Tid: 09.30 samling vid kundservice/incheckningen för uthämtning av besöksbadge, start pressträff 09.45-10.30

Media kommer att erbjudas visning på och runt flygplatsen meddela därför medverkan.

För ytterligare information för att anmäla sin medverkan, kontakta: Swedavia pressjour tel. 010-10 90 100 eller press@swedavia.se