Gå till innehåll

Tre direktlinjer från Sverige till Beirut med Nakhal och Wings of Lebanon

2017-03-13, kl. 14:14

​Det libanesiska flygbolaget Wings of Lebanon i samarbete med turoperatören Nakhal fortsätter att satsa på Sverige. Till sommaren 2017 återvänder Nakhal till Stockholm Arlanda Airport och Malmö Airport för direktflygningar till Beirut. Men nytt för årets sommarprogram är ytterligare en direktlinje mellan den libanesiska huvudstaden och Göteborg Landvetter Airport.

Det libanesiska flygbolaget Wings of Lebanon i samarbete med turoperatören Nakhal fortsätter att satsa på Sverige. Till sommaren 2017 återvänder Nakhal till Stockholm Arlanda Airport och Malmö Airport för direktflygningar till Beirut. Men nytt för årets sommarprogram är ytterligare en direktlinje mellan den libanesiska huvudstaden och Göteborg Landvetter Airport.

Sedan både flygbolagen Germania och Wings of Lebanon startade direktlinjer sommaren 2016 från Arlanda ökade antalet resenärer till Beirut med 65% jämfört med året innan. Wings of Lebanon flög även direkt till Beirut från Malmö Airport under sommaren 2016. Nu återvänder Wings of Lebanon/Nakhal med direktlinjer för sommaren från Stockholm och Malmö men nytt för i år är även direktlinjen till Göteborg Landvetter. Beirut är en destination med flest privatresande där majoriteten är resenärer som besöker släkt och vänner.

- Vi hälsar Wings of Lebanon/Nakhal välkomna tillbaka till våra svenska flygplatser och särskilt till Göteborg Landvetter där det blir premiär för en direktlinje till det spännande resmålet Beirut. När vi ökat utbudet av direktlinjer har vi genast sett ett starkt intresse för att resa till Libanon. Nu blir det ännu smidigare att resa till landet både för förstagångsbesökare såväl som för resenärer med en bakgrund i Libanon, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

- Vi flög för första gången mellan Libanon och Sverige under sommaren 2016 och det var genast framgångsrika direktlinjer. Vi flög fler än 6 000 nöjda passagerare från Stockholm och Malmö till Beirut, och det är ett bevis på den höga service som vi ger alla passagerare. För att bygga vidare på framgången och ytterligare öka tillgängligheten mellan våra länder lanserar vi nu Göteborg som den tredje destination i Sverige. Vi erbjuder en hög tillförlitlighet och punktlighet som gör resan till Beirut både trevlig och prisvärd, säger Naji Majdalani, Commercial Director på Nakhal.


Tidtabell för Wings of Lebanon´s avgångar från Sverige

Stockholm Arlanda – Libanon avgår tisdagar och lördagar under perioden 10 juni – 30 september
Göteborg Landvetter – Libanon avgår onsdagar under perioden 21 juni – 16 augusti
Malmö Airport – Libanon avgår måndagar under perioden 19 juni – 21 augusti