Gå till innehåll

Invigning av ny direktlinje mellan Stockholm och Orlando med Norwegian

2018-10-29, kl. 17:53

Flygtrafiken mellan Stockholm och det populära turistlandet USA har ökat med nära 80 procent de senaste fyra åren. Nu lanserar Norwegian en ny direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till Orlando i Florida. Den nya långlinjen kommer att trafikeras två gånger i veckan.

Flygtrafiken mellan Stockholm och det populära turistlandet USA har ökat med nära 80 procent de senaste fyra åren. I dag lanserade Norwegian en ny direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till Orlando i Florida. Den nya långlinjen kommer att trafikeras två gånger i veckan.

Direkttrafiken mellan Sverige och USA har ökat med nära 80 procent sedan 2014 vilket visar den höga efterfrågan bland både svenska och amerikanska resenärer. Med den nya direktlinjen till Orlando kan resenärerna nu välja mellan tio olika direktförbindelser till sju destinationer i USA från Arlanda, varav tre finns i Florida.

Orlando är en av världens mest populära turistdestinationer och lockar med ett stort utbud av underhållningsparker, golfklubbar och shopping.

- Vi är glada över att Norwegian fortsätter att satsa på Arlanda. Inräknat destinationen Orlando har drygt 20 internationella direktlinjer startat från Stockholm sedan 2013. Det ökade antalet direktlinjer bidrar på ett mycket positivt sätt till utbytet mellan människor och den tillgänglighet till och från Sverige som både besöksnäringen och näringslivet behöver, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Den nya flyglinjen mellan Stockholm och Orlando kommer att trafikeras två gånger i veckan, på måndagar och fredagar.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se