Gå till innehåll

Ny direktlinje från Bristol till Östersund med easyJet från vintern 2018

2018-07-12, kl. 12:42

easyJet expanderar och lanserar sin tredje direktlinje till Åre Östersund Airport. Under vintersäsongen 2018/2019 kan flygbolaget erbjuda en smidig förbindelse från Bristol i sydvästra England direkt till hjärtat av Jämtland.

easyJet expanderar och lanserar sin tredje direktlinje till Åre Östersund Airport. Under vintersäsongen 2018/2019 kan flygbolaget erbjuda en smidig förbindelse från Bristol i sydvästra England direkt till hjärtat av Jämtland.

Jämtland med genuina naturupplevelser och vintersportsaktiviteter blir nu mer tillgängligt för britter. Vinterdestinationen kommer att nås med easyJet från Bristol Airport på söndagar med start 9 december. easyJet har sedan tidigare två reguljärlinjer från Åre Östersund; till London Gatwick samt till Köpenhamn Kastrup.

– Vi är glada och stolta över att easyJet väljer att utöka med ytterligare en linje till Åre Östersund Airport, vilket är ett positivt kvitto för flygplatsen och alla inblandade i besöksnäringen. Vintersäsongen 2017/2018 hade vi en ökning på 89 procent på inkommande resenärer från England till vår flygplats, i jämförelse med säsongen innan. Nu blir det ännu enklare för britter att få uppleva den jämtländska vintern, säger Peter Fahlén, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

- Tre destinationer under loppet av tre år är en utveckling över förväntan, men också ett tydligt bevis på att det utvecklingsarbete som görs från många turistföretagare gjort att vi på kort tid blivit ett mycket uppskattat resmål. Nu fortsätter vi arbetet för ökad kännedom om vår fantastiska region, den här gången med siktet inställt på Bristol med omnejd, säger Karin Gydemo Grahnlöf, Jämtland Härjedalen Turism.

Bristol i sydvästra England är en stad med mycket historia och som de senaste åren även växt fram bland turister som en hot spot för kultur och kreativitet. Från Bristol är det enkelt att resa vidare till den klassiska grannstaden Bath, Cornwalls stränder, Devons gröna landskap eller till södra Wales.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se