Gå till innehåll

Premiär för direktflyg med Blue Air till Turin från Arlanda

2018-01-19, kl. 06:15

Nu är det premiär för den nya direktlinjen med Blue Air till Turin från Stockholm Arlanda Airport. Flyglinjen kommer att trafikeras två gånger i veckan till oktober 2018. Från Turin kan svenska skidresenärer smidigt nå italienska skidorter som Cervinia, Champoluc och Sestriere såväl som franska Serre Chevalier och La Grave.

Nu är det premiär för den nya direktlinjen med Blue Air till Turin från Stockholm Arlanda Airport. Flyglinjen kommer att trafikeras två gånger i veckan till oktober 2018. Från Turin kan svenska skidresenärer smidigt nå italienska skidorter som Cervinia, Champoluc och Sestriere såväl som franska Serre Chevalier och La Grave. Som huvudort i Piemonte är Turin i norra Italien också en spännande destination för alla som är intresserade av mat och dryck från regionen.

Flygbolaget Blue Air gör det nu ännu enklare för alla skidåkande resenärer att flyga direkt till en ort med smidiga förbindelser till skidorter i Alperna. Turin är den andra destinationen som Blue Air flyger till och från Arlanda utöver direktlinjen till Bukarest.

- Vi är glada att Blue Air expanderar på Arlanda och gör en satsning på svenska skidentusiaster i vinter. Det finns fortfarande ett starkt behov av ökat antal direktlinjer till Italien året runt då efterfrågan växer i en snabbare takt än utbudet så fort nya linjer startar. De senaste fem åren har flygtrafiken till populära Italien ökat med 55 procent, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

- Blue Air har haft ett mycket framgångsrikt år på Arlanda och vi är glada att nu kunna lansera vår första linje till Turin. Det blir ett tillskott för alla svenska vintersportentusiaster som erbjuds en port till de berömda skidorterna i regionen Turin med över 600 km pist sammanlagt. Linjen är också ett viktigt steg för att stärka vårt varumärke på den nordiska marknaden, säger Tudor Constantinescu, Chief Commercial Office på Blue Air.

Avgångarna med Blue Air från Arlanda till Turin sker på tisdagar och lördagar under perioden 20 januari till 28 oktober 2018.

Blue Air är ett europeiskt flygbolag som trafikerar fler än 100 destinationer i Belgien, Cypern, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Grekland, Irland, Israel, Italien, Norge, Portugal, Rumänien, Spanien och Turkiet. Sedan 2014 har antalet passagerare dubblerats till 3,6 miljoner 2016, och Blue Air har en flotta på 29 st Boeing 737 med ytterligare 20 flygplan beställda.

För mer information, kontakta Swedavia pressjour, telefon 010-10 90 100.