Gå till innehåll

Swedavia tecknar avtal med Securitas om säkerhetstjänster på Göteborg Landvetter Airport

2018-11-30, kl. 07:00

Swedavia har tecknat avtal med Securitas om att bolaget den 1 maj nästa år blir ny leverantör av säkerhetstjänster på Göteborg Landvetter Airport - Sveriges andra största flygplats med cirka 7 miljoner passagerare årligen.

Swedavia har tecknat avtal med Securitas om att bolaget den 1 maj nästa år blir ny leverantör av säkerhetstjänster på Göteborg Landvetter Airport - Sveriges andra största flygplats med cirka 7 miljoner passagerare årligen.

Göteborg Landvetter Airport är idag den enda av Swedavias större flygplatser där säkerhetsverksamheten operativt bedrivs i Swedavias egen regi. Verksamheten övergår nu till en extern partner även på Landvetter. Efter en offentlig upphandling går uppdraget till Securitas.

- Säkerheten är ett viktigt fokusområde på alla våra flygplatser. Vi jobbar hela tiden målmedvetet för att garantera våra resenärer trygghet och service. Vi är glada över att Securitas med sin erfarenhet nu blir vår nya samarbetspartner på Göteborg Landvetter Airport, säger Mats Paulsson, säkerhetsdirektör på Swedavia.

Avtalet innebär att Securitas får det operativa ansvaret för driften av säkerhetskontroll, flygplatsskydd samt bevakningen på Göteborg Landvetter Airport. Avtalet gäller i tre år, med möjlighet till en förlängning i sammanlagt fyra år.

- Att leda och styra kostnadseffektivt med stort fokus på säkerhet och resenärer är flygplatsens uppdrag. Det gör vi nu tillsammans med Securitas och vi fortsätter att utveckla Landvetter som en stark regional flygplats för såväl näringsliv som privatresenärer, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Förutom Göteborg Landvetter Airport är Securitas säkerhetstjänstleverantör på Bromma Stockholm Airport samt Malmö Airport. Dessutom sköter Securitas bevakningen på Stockholm Arlanda Airport.

Avtalet innebär också att närmare 300 av Swedavias medarbetare på Göteborg Landvetter Airport berörs när verksamheten går över i Securitas regi.

Swedavia har det övergripande ansvaret för säkerheten och ledningen av säkerhetsarbetet på samtliga Swedavias flygplatser, oavsett om säkerhetsverksamheten operativt bedrivs i Swedavias regi eller av en extern samarbetspartner.