Gå till innehåll

Checka in bagaget redan i Åre under alpina VM

2019-02-08, kl. 11:45

Nu finns möjlighet för alla VM-besökare att redan i Åre kunna checka in sitt bagage en dag i förväg inför hemresan. I anslutning till Holiday Club skapas en satellitflygplats, Check-in Åre, där resenärerna kan lämna in bagaget som sedan körs till Åre Östersund Airport.

Under hösten har Åre Östersund Airport genomfört ett antal förbättringar på flygplatsen inför resenärsökningen under alpina VM i Åre. Automatiserade inpasseringsgrindar och större yta vid bagageincheckningen för skrymmande bagage är förbättringar som ska ge en smidigare upplevelse för resenärerna. Nu finns även möjligheten för alla VM-besökare att redan i Åre kunna checka in sitt bagage en dag i förväg inför hemresan. I anslutning till Holiday Club skapas en satellitflygplats, Check-in Åre, där resenärerna kan lämna in bagaget som sedan körs till Åre Östersund Airport. 

Check-in Åre är ett pilottest som Åre Östersund Airport genomför som första Swedavia-flygplats. Det är ett mycket smidigt sätt för VM-besökarna som ska flyga hem att kunna göra sig av med skrymmande bagage som skidor, stavar och pjäxor redan på plats i Åre. Utöver möjligheten att lämna in bagaget i förväg finns även självbetjäningsautomater för check-in, boardingkort och bagagetaggar utplacerade på ett antal hotell i byn.

- Under alpina VM vill vi kunna ge alla våra resenärer ett smidigare resande genom att erbjuda möjligheten att checka in bagaget redan i Åre. Under reseintensiva dagar kommer upplevelsen på flygplatsen att bli bättre för alla besökare, dels genom Check-in Åre och även genom de förbättringar vi gjort när det gäller bagagehantering och automatiska inpasseringsgrindaar. Det är förstås väldigt roligt att vi är första Swedavia-flygplats och även först i Norden med att kunna erbjuda incheckning av bagage utanför flygplatsen, säger Peter Fahlén, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

- Piloten Check-in Åre ingår i Swedavias innovationskoncept där vi testar och utvecklar våra produkter. Effektivitet och smidiga flöden är viktigast för våra resenärer och det är utgångspunkten i vår affärsutveckling, säger Marie Norman, produktchef Aviation Business på Swedavia.

Inlämningen av bagaget sker i anslutning till Holiday Club. Check-in Åre är öppet 9-17 februari och öppettiderna är kl 13.00-20.00 varje dag. På plats finns också SAS för att kunna bistå sina resenärer med ombokningar och andra förfrågningar.

Läs här om hur Check-in Åre fungerar: swedavia.se/checkinare eller

https://www.youtube.com/watch?v=MxGDSs8kr2s

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se