Gå till innehåll

Ny direktlinje till Vilnius från Landvetter

2019-12-11, kl. 06:40

airBaltic expanderar på Göteborg Landvetter Airport och startar en ny direktlinje till den litauiska huvudstaden Vilnius. Det lettiska flygbolaget utökar därmed sitt utbud från Göteborg med ytterligare en destination utöver den befintliga flyglinjen till Riga.

airBaltic expanderar på Göteborg Landvetter Airport och startar en ny direktlinje till den litauiska huvudstaden Vilnius. Det lettiska flygbolaget utökar därmed sitt utbud från Göteborg med ytterligare en destination utöver den befintliga flyglinjen till Riga.

Den 29 mars 2020 börjar airBaltic flyga direkt till Vilnius från Landvetter två gångar i veckan på året runt-basis. airBaltic blir det enda flygbolaget som trafikerar sträckan. Trafiken mellan Sverige och de Baltiska länderna växer årligen och man ser en efterfrågan på linjen mellan västra Sverige och den litauiska huvudstaden.

”Vi välkomnar satsningen som airBaltic gör på regionen genom att lansera ytterligare en utrikeslinje och en andra destination från Göteborg Landvetter Airport. Vi är glada att återigen ha en direkt förbindelse med Vilnius, och vi vet att linjen uppfyller efterfrågan från både privat- och affärsresenärer i Västsverige som vill nå Litauen enkelt och bekvämt, liksom för östeuropeiska resenärer som vill besöka vår växande region ”, säger Anna Strömwall, flygplatschef på Göteborg Landvetter Airport.

”När vi fortsätter att växa strävar vi efter att erbjuda den bästa anslutningen till och från alla tre baltiska huvudstäderna. När vi utvärderar vilka destinationer som ska lanseras från de baltiska huvudstäderna letar vi först efter de mest efterfrågade bland de lokala passagerarna. Därför gör vi en extra satsning på lokala flygplatser och erbjuder nya resmöjligheter. Vid nästa sommar kommer vi redan att betjäna 16 destinationer från Estland, 11 från Litauen och över 70 destinationer från Lettland. ”, säger Martin Gauss, VD för airBaltic.

Sträckan Göteborg Landvetter - Vilnius kommer att trafikeras året runt, två gånger i veckan med start den 29 mars 2020 och kommer att vara airBaltics fjärde direktlinje från Swedavias flygplatser. Tillsammans med linjerna från Göteborg Landvetter till Vilnius och Riga flyger airBaltic från Stockholm Arlanda till Riga och Tallinn.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av Swedavias tio flygplatser ska år 2020 ha noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.