Gå till innehåll

Swedavia tecknar kreditfacilitet om 2 miljarder kronor

2019-06-07, kl. 10:00

Swedavia har tecknat en kreditfacilitet på 2 miljarder svenska kronor med den tyska statligt ägda banken KfW-IPEX Bank. Låneavtalet har en löptid på maximalt 10 år och är avsett att finansiera Swedavias utvecklingsprogram.

Swedavias utvecklingsprogram syftar till att utveckla infrastruktur, service och terminalskapacitet vid ett flertal av Swedavias flygplatser, främst Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport.

- Vi är glada över att KfW IPEX-Bank stöttar oss med finansiering för vårt fortsatta arbete att bygga framtidens klimatsmarta flygplatser. Genom lånefaciliteten så diversifierar vi vår finansiering och får en kostnadseffektiv upplåning med längre löptider, säger Mats Påhlson, Ekonomi- och finansdirektör på Swedavia.

Swedavia möjliggör för människor att mötas och skapar tillgänglighet inom Sverige såväl till och från resten av världen. Det finns en förankrad miljöstrategi med målet att ha en fossilfri verksamhet år 2020 och Swedavia arbetar aktivt för att driva och utveckla bland världens mest klimatsmarta flygplatser. 

För mer information,kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavia affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.