Gå till innehåll

Sundair etablerar sig i Sverige med ny direktlinje till Beirut från Arlanda

2020-12-18, kl. 09:40

Det tyska flygbolaget Sundair etablerar sig för första gången på den svenska marknaden med en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till den libanesiska huvudstaden Beirut.

Det tyska flygbolaget Sundair etablerar sig för första gången på den svenska marknaden med en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till den libanesiska huvudstaden Beirut.

Direktlinjen startade den 11 december och Sundair kommer att trafikera sträckan Stockholm Arlanda (ARN) – Beirut (BEY) en gång i veckan med flygplanstypen A320.

Flygbolaget är för närvarande ensamma om att trafikera sträckan.
För mer information aktuell trafik på Arlanda: https://www.swedavia.se/arlanda/.

Stockholmsregionen har en stor andel invånare med rötter i Mellanöstern. Linjen mellan Stockholm Arlanda och Beirut var en framgångsrik linje innan pandemin bröt ut men har därefter varit otrafikerad fram till nu.

Sundair är ett tyskt flygbolag som grundades 2016 och startade sin verksamhet i juli under året därpå. Bolaget har stor erfarenhet av att flyga till Beirut, som är en destination flygbolaget redan trafikerar från Berlin och Düsseldorf. Stockholm med sin stora libanesiska och också syriska befolkning var nästa logiska steg för Sundair att expandera på.
Mer information om flygbolaget: https://www.sundair.com/.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19 och utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: https://swedavia.se/arlanda/infor-din-resa/.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av Swedavias tio flygplatser ska år 2020 ha noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.