Gå till innehåll

Något för alla sinnen – nu öppnar Eatery på Arlanda

2022-05-18, kl. 10:59

Grab ´n Go eller slå sig ner och samtidigt njuta av bästa utsikten på Stockholm Arlanda Airport. Nu öppnar restaurangen Eatery i Terminal 5.

Grab ´n Go eller slå sig ner och samtidigt njuta av bästa utsikten på Stockholm Arlanda Airport. Nu öppnar restaurangen Eatery i Terminal 5.

Vid Gate 16 i Terminal 5 kan restaurangens gäster slå sig ner på Eatery och inta varierande rätter som fungerar för såväl frukost, lunch som middag. Dessutom samtidigt som de tittar ut på Arlandas bästa utsikt. Från fönstret ser man nämligen rätt in i cockpit på de plan som står parkerade utanför, man sitter så nära att man till och med kan se när besättningen gör sin check inför take off.

På Eatery, som slog upp sina portar den 17 maj, serveras rätter med tydliga influenser från medelhavsländerna. Här finns huvudrätter för den som vill unna sig något extra, samt klassiska alternativ som sallader, pizza och hamburgare. Men på Eatery har de också tänkt på resenären som har bråttom och som snabbt vill ta med sig något gott på vägen, ett Grab´n Go-sortiment. Här går det bra att ta sin mat ur kylen och gå till en självbetjäningskassa, betala och spara tid.

- SSP och Eatery bildar tillsammans en unik kombination av såväl kunskap om mat och dryck som service och logistik. Vi ser stora möjligheter med ett nytt varumärke att kunna etablera på Arlanda som passar alla typer av resenärer och som mat- och dryckesmässigt ligger i tiden. Vi är därför mycket glada att kunna presentera Eatery som ett nytillskott i vår varumärkesportfölj. Jag är övertygad om att det kommer att bli succé – en unik oas och mötesplats på Arlanda där man kan ta det första steget på sin resa ut i världen säger Björn Olsson, VD, SSP Sweden.

Så klart erbjuder Eatery även ett brett utbud av drycker, så den som bara är ute efter något gott i glaset eller en fika har också landat rätt.

Eatery är en i raden av nya kommande restauranger på Arlanda. I detta nu byggs en ny stor säkerhetskontroll samt en marknadsplats som kommer att samla både butiker och restauranger. Marknadsplatsen har med sina 11 000 väldisponerade kvadratmeter en design och fysisk miljö som tar fasta på det särpräglat nordiska, både i funktionella lösningar, materialval och uttryck.

- Det finns ett uppdämt behov av att resa, träffa släkt eller goda vänner, uppleva ett nytt land eller besöka kunder och vi ser hur resandet har tagit fart igen och med det följer också behovet av fler aktörer inom restaurang och butik på flygplatserna. På Arlanda händer det mycket framöver, våra resenärer kommer att möta en ny flygplats med ett attraktivt utbud av handel, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad och försäljning på Swedavia.

    På den nya marknadsplatsen kommer det finnas restauranger för alla smaker, med allt från fine dining, fast food till närproducerad mat. Tillsammans med ett stort utbud av butiker, service och showrooms med det bästa inom svenskt och internationellt mode och design, kan de här samsas på moderna och luftiga ytor.

    För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.