Gå till innehåll

Ny etablering på Arlanda – isländska PLAY lanserar direktlinje till Reykjavik

2022-11-07, kl. 10:05

Det nystartade isländska lågprisbolaget PLAY etablerar sig för första gången i Stockholm med en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till den isländska huvudstaden Reykjavik.

Det nystartade isländska lågprisbolaget PLAY etablerar sig för första gången i Stockholm med en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till den isländska huvudstaden Reykjavik.

Det isländska lågkostnadsbolaget började flyga sommaren 2021 och i maj 2022 lanserade PLAY den första linjen i Sverige mellan Göteborg och Reykjavik. I vår utökar PLAY sin närvaro i Sverige och lanserar en direktlinje från Stockholm Arlanda.

- Vi välkomnar PLAY till Stockholm Arlanda Airport och den utökade tillgängligheten mellan Sverige och Island. Att PLAY ser fler möjligheter på svenska marknaden och väljer att etablera sig även i Stockholm är verkligen glädjande och ger fler resenärer både till och från Sverige möjlighet att uppleva Islands vackra natur eller träffa nära och kära, säger Charlotte Ljunggren, Chief Commercial Officer på Swedavia.

PLAY´s etablering på marknaden innebär att det blir konkurrens på trafiken mellan Stockholm och Reykjavik. Det är en populär linje, framför allt bland privatresenärer, varav många reser för att besöka släkt och vänner. Före pandemin var det en mix av resenärer både från Sverige, Island och andra länder som antingen stannade på Island eller flög via Reykjavik vidare till Nordamerika.

- Stockholm är en fantastisk stad, och svenskarna är ett nyfiket folk, som älskar att resa. Det är ett stort nöje för mig att skapa en hanterbar resa mellan Sverige och USA – både vad gäller logistik, restid och pris, säger Birgir Jonsson, CEO på PLAY. Det har varit ett par tuffa år i flygbranschen, men vi prioriterar ändå att hålla biljettpriserna så låga som möjligt. Våra kunder vill resa och vi försöker göra det möjligt för så många som möjligt – både när vi bygger ut vårt nätverk och när vi håller priserna på en nivå där de flesta kan delta.

  Från den 31 mars trafikerar PLAY Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Keflavik International Airport (KEG) 4 gånger i veckan på måndagar, onsdagar, fredagar och lördagar, året runt med flygplanstypen Airbus A321Neo.

  Om PLAY
  PLAY är ett nytt lågprisflygbolag som flyger mellan Europa och Nordamerika. PLAY är baserat på Reykjaviks Keflavík International Airport och startade sin verksamhet i juni 2021. PLAY erbjuder lågprisflyg och en flotta av nya Airbus-flygplan. PLAY lägger stort fokus på säkerhet och andra kärnvärden är prestanda i tid, enkelhet, glädje och låga priser. Biljetter finns till försäljning. För mer information besök flyplay.com.

  Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
  Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

  För råd och information om situationer som kan påverka din resa, och vad som gäller på ditt resmål, håll dig uppdaterad via UD:s reseinformation.

  För mer information:
  Swedavias presstjänst på telefon 010-109 00 00 eller press@swedavia.se, eller PLAY’s presskontakt Caroline Olesen, Grey Public på telefon +45 22 257 976 eller caroline.olesen@grey.com.