Gå till innehåll

Så ska den bästa räkmackan som finns att köpa på Arlanda och Landvetter utses

2022-10-11, kl. 08:31

Det blir östkusten mot västkusten när Johan ”Matgeek” Hedberg och Catarina König ska utse den bästa räkmackan på Stockholm Arlanda Airport inför Räkmackans dag.

Det blir östkusten mot västkusten när Johan ”Matgeek” Hedberg och Catarina König ska utse den bästa räkmackan på Stockholm Arlanda Airport inför Räkmackans dag.

Smak, utseende och prisvärde. Det är de tre kriterierna som Johan ”Matgeek” Hedberg och Catarina König kommer att bedöma då de tillsammans ska utse den bästa räkmackan som finns att köpa på Arlanda och Landvetter. Vid ett event på Arlanda den 12 oktober ska de provsmaka och utse en vinnare inför Räkmackans dag den 14 oktober.

Räkmackans dag instiftades av Stockholm Arlanda Airport år 2010 eftersom Arlanda tillsammans med Landvetter säljer cirka 5000 räkmackor i veckan, det blir 260 000 på ett år. Räkmackan är den mest sålda produkten på flygplatserna och det finns totalt 10 ställen på Arlanda, och tre på Landvetter där man kan köpa en räkmacka. Inför eventet på Arlanda kommer räkmackor från Landvetter att flygas upp och delta i tävlingen.

En klassisk räkmacka består vanligen av bröd, smör, räkor, majonnäs, ägg, grönsaker, citron och dill. Räkorna ska vara handskalade och majonnäsen ska helst vara hemlagad.

Johan ”Matgeek” Hedberg, är matentusiasten som driver en av Sveriges största matbloggar på You Tube. Catarina König tog hem den ärofyllda titeln "Sveriges mästerkock" 2016 och därefter vinsten i "Decenniets mästerkock" 2020.

Provsmakningen kommer att livesändas på You Tube och Facebook klockan 12.00 den 12 oktober.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.