Gå till innehåll

Swedavia utses till Karriärföretag 2023

2022-11-17, kl. 08:00

För tolfte året i rad presenterar Karriärföretagen Sveriges attraktivaste arbetsgivare. Swedavia utses till ett av dessa företag som utmärker sig inom arbetsgivarprofilering, aktiviteter för att locka nya medarbetare och goda betyg i mätningar gällande attraktiv arbetsgivare. Motiveringen säger att Swedavia lyckats nå fram som en trivsam och engagerande arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter.

För tolfte året i rad presenterar Karriärföretagen Sveriges attraktivaste arbetsgivare. Swedavia utses till ett av dessa företag som utmärker sig inom arbetsgivarprofilering, aktiviteter för att locka nya medarbetare och goda betyg i externa mätningar gällande attraktiv arbetsgivare.

- Vi är otroligt glada och stolta att vi utses till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Vi driver sedan länge satsningar för att ta vara på alla duktiga medarbetare som redan jobbar hos oss, så att de fortsätter att trivas och vidareutvecklas. Vi är också glada att vi efter pandemin nu kan återanställa i rask takt och att så pass många är intresserade av att arbeta hos Swedavia och i en varierande och dynamisk flygplatsmiljö, säger Marie Wiksborg, direktör Affärsstöd, som ansvarar för employer branding.

Karriärföretagens motivering till utmärkelsen lyder som följer:

Swedavia fortsätter att utveckla sitt employer brand och gör det med bravur. Vi ser en engagerad och trivsam företagskultur och det finns gott om utvecklingsmöjligheter inom bolaget för såväl nya som seniora medarbetare. Swedavia har en stark känsla för det kommunikativa och de förmedlar sitt budskap på bästa sätt. Riktigt imponerande och det bidrar helt klart till deras attraktivitet som arbetsgivare!”

- Trots en viss osäkerhet gällande konjunktur och rådande världsläge har vi en mycket positiv framtidsutsikt i vår bransch. Vi kan mötas digitalt men vi ser samtidigt att viljan och behovet av fysiska möten starkt håller i sig. Flyget fortsätter att vara ett viktigt transportslag samtidigt som det är mycket förändringar på gång. Det är en spännande tid med mycket som händer i flygbranschen. En snabb teknikutveckling skapar nya möjligheter att fortsätta vår utstakade väg mot ett fossilfritt flyg i framtiden. Våra ansträngningar har resulterat i att vi redan under 2020 lyckades bli fossilfria i vår egen flygplatsdrift och därmed uppfyllde ett för oss viktigt delmål. Nu arbetar vi fokuserat vidare med att bibehålla vår fossilfria flygplatsdrift samtidigt som vi är drivande i frågor som rör hela branschens omställning mot ett fossilfritt flyg, avslutar Marie Wiksborg.

Om Karriärföretagen
Karriärföretagens mål är att vägleda studenter och Young Professionals till en bra start på karriären. Karriärföretagen utser Sveriges främsta arbetsgivare en gång per år. Urvalsprocessen syftar till att säkerställa att ett högkvalitativt employer branding-arbete bedrivs, samt att arbetsgivaren uppfyller de krav som krävs för att vara en attraktiv arbetsgivare. Under urvalsprocessen betygssätts organisationen i följande områden:

  • Karriärsidor: information, kvalitet och dynamik
  • Närvaron och kvaliteten i sociala och andra digitala medier
  • Aktiviteterna gentemot studenter och yrkesverksamma akademiker
  • Attraktiviteten som arbetsgivare i externa mätningar