Gå till innehåll

Wizz Air återstartar direktlinjen till Katowice - stärker linjeutbudet på Malmö Airport och Öresundsregionen inför sommarsäsongen

2022-04-01, kl. 08:18

Det ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air ser fortsatt positivt på den svenska marknaden och har återstartat flyglinjen till Katowice i södra Polen. Till och med slutet av oktober flyger de två avgångar i veckan på måndagar och fredagar under sommarsäsongen.

Det Euroepiska lågprisflygbolaget Wizz Air ser fortsatt positivt på den svenska marknaden och har återstartat flyglinjen till Katowice i södra Polen. Till och med slutet av oktober flyger de två avgångar i veckan på måndagar och fredagar under sommarsäsongen.

Wizz Air satsar stort på Sverige och under 2021 lanserade flygbolaget tre nya linjer från Malmö Airport till Banja Luka, Sarajevo och Tirana. Med den återstartade linjen till Katowice som varit pausad under pandemin, erbjuder de nu totalt 14 direktlinjer från Malmö till destinationer i centrala och östra Europa.

Utrikestrafiken på Malmö Airport består till stor del av Wizz Air resenärer och den utökade tillgängligheten är viktig för både semesterfirare och de som reser för att besöka familj, släkt och vänner. Resandet är fortfarande präglat av pandemin men efterfrågan på resor fortsätter att öka.

Katowice är beläget i södra Polen strax nordost om Krakow, och har de senaste åren genomgått en stor förvandling. Från en tung industristad till en modern stad i ett storstadsområde med 2 miljoner invånare, och en av de grönaste städerna i Polen, där skog och parker utgör nästan hälften av ytan. Under de senaste åren har Katowice också utökat sitt miljöansvar och det var den första staden i landet som införde "Plan of Low-Emission Economy".

Närheten mellan städerna medför möjligheten att flyga till Katowice Airport också för besök i Krakow, Polens näststörsta stad och en populär weekend-destination.

Flygbolaget kommer att vara ensamma om att trafikera sträckan Malmö Airport (MMX) – Katowice Airport (KTW) som blir den enda direkta flygförbindelsen mellan Öresundsregionen och Katowice. Rutten återlanserades den 28 mars och kommer att flygas två gånger i veckan på måndagar och fredagar. Biljetter finns till försäljning på wizzair.com och på flygbolagets mobilapp. För mer information om aktuell direkttrafik från Malmö Airport.

Om Wizz Air
Wizz Air, ett av de snabbast växande europeiska lågprisflygbolagen, driver en modern flotta på 152 Airbus A320 och A321 flygplan och strävar efter att bli Europas grönaste val för flygresor. Ett team av dedikerade flygproffs levererar överlägsen service och mycket låga priser, vilket gör Wizz Air till det föredragna valet av 40 miljoner passagerare under räkenskapsåret F20 som slutar 31 mars 2020. Wizz Air är noterat på Londonbörsen under ticken WIZZ. Företaget utsågs nyligen till ett av världens tio säkraste flygbolag av airlineratings.com, världens enda säkerhets- och produktvärderingsbyrå, och 2020 "Årets flygbolag" av ATW, den mest eftertraktade utmärkelsen ett flygbolag eller en individ kan få, med erkännande av individer och organisationer som har utmärkt sig genom enastående prestanda, innovation och överlägsen service.

Swedavias arbete mot fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19. Utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: swedavia.se/malmo/infor-din-resa.

För råd och information om situationer som kan påverka din resa, och vad som gäller på ditt resmål, håll dig uppdaterad via UD:s reseinformation.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 00 00 eller press@swedavia.se.