Gå till innehåll

Wizz Air stärker sin närvaro på Landvetter – utökar med ny direktlinje till Rom

2022-10-04, kl. 06:00

Det europeiska lågprisflygbolaget Wizz Air har fortsatt stark tilltro till den svenska marknadens reslust och utökar med ytterligare en direktlinje från Göteborg Landvetter till Rom inför sommarprogrammet.

Det europeiska lågprisflygbolaget Wizz Air har fortsatt stark tilltro till den svenska marknadens reslust och utökar med ytterligare en direktlinje från Göteborg Landvetter till Rom inför sommarprogrammet.

Wizz Air fortsätter expandera i Sverige och lanserar nu ytterligare en direktlinje från Göteborg Landvetter Airport i samband med sommarprogrammet 2023. Från slutet av våren kan man flyga direkt mellan västra Sverige och den italienska huvudstaden. Direktförbindelsen möter efterfrågan både från svenska semesterfirare och de som reser för att besöka familj, släkt och vänner. Den utökade tillgängligheten är också positiv för det regionala näringslivet och besöksnäringen.

Med den nya linjen till sin bas i Rom, erbjuder Wizz Air till sommaren totalt åtta direktlinjer från Göteborg till destinationer i centrala och östra Europa.

Det är väldigt roligt att Wizz Air fortsätter att se möjligheter på den svenska marknaden och expanderar med ytterligare en direktlinje från Västsverige. Direktlinjen blir den tredje till Italien från Landvetter och tidtabellen är perfekt för en långhelg. Den utökade tillgängligheten är efterlängtad av svenskar som vill besöka fantastiska Rom och andra delar av Italien, men är också viktig för den regionala besöksnäringen, säger Anna Strömwall, Airport Director på Swedavia Göteborg Landvetter Airport.

Wizz Air kommer att vara ensamma om att trafikera Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Rom Fiumicino Airport (FCO) då sträckan har varit otrafikerad sedan två år tillbaka. Med start den 30 april 2023, kommer Wizz Air att flyga två gånger i veckan på onsdagar och söndagar, året runt, med en Airbus 321 Neo. Flygplanstypen har 239 säten och dess bränsleeffektiva motorer bidrar till lägre nivå utsläpp. Liksom andra flygbolag erbjuder Wizz air möjligheten att klimatkompensera sin resa.

Biljetter finns till försäljning på wizzair.com och på flygbolagets mobilapp. För mer information om aktuell direkttrafik, besök Göteborg Landvetter Airport.

Om Wizz Air
Wizz Air, ett av Europas snabbast växande och mest hållbara ultralågprisflygbolag, driver en flotta på 165 Airbus A320 och A321 flygplan och strävar efter att bli Europas grönaste val för flygresor. Liksom andra flygbolag erbjuder Wizz air möjligheten att klimatkompensera sin resa och Airbus A320neo-familjens bränsleeffektiva motorer bidrar till lägre utsläpp. Ett team av dedikerade flygproffs levererar överlägsen service och mycket låga priser, vilket gör Wizz Air till det föredragna valet av 27,1 miljoner passagerare under räkenskapsåret F22 som slutar 31 mars 2022. Wizz Air är noterat på Londonbörsen under tickern WIZZ. Företaget utsågs nyligen till ett av världens tio säkraste flygbolag av airlineratings.com, världens enda säkerhets- och produktvärderingsbyrå, och 2020 ”Airline of the Year” av ATW, den mest eftertraktade utmärkelsen ett flygbolag eller en individ kan få, med erkännande av individer och organisationer som har utmärkt sig genom enastående prestanda, innovation och överlägsen service.

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

För råd och information om situationer som kan påverka din resa, och vad som gäller på ditt resmål, håll dig uppdaterad via UD:s reseinformation.

Kösituationen på Landvetter är återigen mestadels säsongsnormal, men periodvis har vi fortsatt långa väntetider på flygplatsen och vi uppmanar resenärer att komma när incheckning och/eller bagageinlämning öppnar. För mer information om när man ska vara på flygplatsen och hur man kan förbereda sin resa besök Swedavia.se/landvetter.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 00 00 eller press@swedavia.se.