Gå till innehåll

BRA förstärker närvaron på Visby Airport – lanserar två nya utrikeslinjer

2023-04-20, kl. 13:00

Med start i juli förstärker Braathens Regional Airlines (BRA) närvaron på Visby Airport med två nya direktlinjer till Oslo och Århus. Linjerna kommer att trafikeras två gånger i veckan fram till 13 augusti och är ett välkommet tillskott till den övriga trafiken.

Med start i juli förstärker Braathens Regional Airlines (BRA) närvaron på Visby Airport med två nya direktlinjer till Oslo och Århus. Linjerna kommer att trafikeras två gånger i veckan fram till 13 augusti och är ett välkommet tillskott till den övriga trafiken.

− Det känns väldigt roligt att BRA startar två nya utrikeslinjer som skapar möjligheter för nya besökare att uppleva vår fantastiska ö − både Norge och Danmark är viktiga målgrupper för Gotland. Sett ur gotlänningarnas perspektiv blir det nu dessutom smidigt att besöka både Norge och Danmark i sommar, säger Gunnar Jonasson, flygplatschef, Visby Airport.

Direktlinjen mellan Visby och Oslo flygs torsdagar och söndagar mellan 6 juli och 13 augusti och Visby−Århus måndagar och fredagar 3 juli till 11 augusti. Båda sträckorna trafikeras med det bränsleeffektiva och klimatsmarta regionalflygplanet ATR 72−600 med plats för 72 passagerare. I och med det nya linjerna befäster BRA sin position på Visby Airport där de totalt kommer att flyga till sju olika destinationer.

− Vi är väldigt glada över att nu lansera ännu fler direktlinjer från Visby i sommar. Gotland och Visby är en otroligt viktig region för oss och det känns därför extra bra att vi nu knyter samman Gotland med andra delar av Skandinavien. Denna satsning ligger helt i linje med vår långsiktiga strategi om att befästa vår position som flygbolag på Gotland samt vår plan om en expansion utanför Sveriges gränser, säger Martin Erkenborn, Kommersiell chef på BRA.

Utöver BRA:s direktlinjer till Göteborg, Malmö, Norrköping, Ängelholm/Helsingborg och nu även Oslo och Århus så kan Visby Airports resenärer flyga till Stockholm (Arlanda och Bromma) och Helsingfors i sommar. Dessutom finns charteravgångar till både Grekland och Spanien. För mer information om aktuell trafik på Visby Airport: www.swedavia.se/visby

BRA trafikerar Visby Airport (VBY)Oslo Airport, Gardermoen (OSL)med start 6 juli samt Visby Airport − Aarhus Lufthavn (AAR) med start 3 juli. Pris för en enkelresa från 999 svenska kronor och biljetter finns till försäljning på www.flygbra.se.

Om BRA
BRA har som mål att nå netto-noll utsläpp för inrikesflyget år 2030 och utrikesflyget 2045 vilket gör bolaget till pionjärer inom fossilfritt flyg. Målen uppnås bland annat genom att använda marknadens bränsleeffektivaste flygplan, bidra till att 100 procent bioflygbränsleanvändning certifieras snarast samt som en av de första aktörer att ta in elflyg flottan. Sedan 2018 erbjuder BRA alla resenärer att boka flygbiljetter med 100 procent bioflygbränsle. Under 2022 genomförde BRA världens första flygning med 100 procent biobränsle i båda tankarna och under maj 2022 lanserade flygbolaget Bioflygbiljetten med 50 procent biobränsle inkluderat i biljettpriset.

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”.

Swedavia vill hjälpa resenärer att själva minska klimatavtrycket från sin resa och bidra i omställningen till ett fossilfritt flyg och samarbetar därför med Fly Green Fund. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedaviaflygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se