Gå till innehåll

Butiken Lakritsroten öppnar på Stockholm Arlanda Airport

2023-06-12, kl. 10:00

Det blir lakrits för alla smaker på Stockholm Arlanda Airport då butikskedjan Lakritsroten öppnar på den nya Marknadsplatsen i december.

Det blir lakrits för alla smaker på Stockholm Arlanda Airport då butikskedjan Lakritsroten öppnar på den nya Marknadsplatsen i december. I sortimentet ryms allt från älskade lakritsklassiker till småskalig producerad konfektyr.

I höst öppnar den första delen av nya Marknadsplatsen på Terminal 5 på Arlanda och ett flertal butiker och restauranger slår upp sina portar. Lagom till jul är det sedan dags för andra etappen av Marknadsplatsen att öppna och då är Lakritsroten en av de nya aktörer som väljer att etablera sig på flygplatsen.

I den kommersiella strategin för Marknadsplatsen, som är Arlandas största kommersiella satsning någonsin, så har ett varierat utbud och en bred prisbild varit två viktiga aspekter. En nischad butik som erbjuder lakrits i form av klassiker till småskalig konfektyr passar väl in i mixen.

- Det har funnits en uttalad efterfrågan på mer nordiska, svenska och lokala varor på flygplatsen och en lakritsbutik har funnits på vår önskelista. Lakritsroten kommer vara med att bidra till en minnesvärd upplevelse för resenärerna som de vill dela med andra och uppleva igen, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

I den nya butiken kommer Lakritsroten att erbjuda resenärerna en värld full av lakrits och en modern butiksupplevelse med fokus på kvalitet, hantverk och extraordinär service från utbildade lakritsexperter. Det kommer finnas ett brett sortiment av lakrits för alla smaker med över 600 artiklar från drygt 70 olika varumärken.

- Etableringen på Arlanda är Lakritsrotens största satsning hittills och vi ser verkligen fram emot att välkomna Arlandas miljontals resenärer in till vår magiska lakritsvärld, säger Erik Dahlén, Head of Retail på Evanoff Group som äger butikskedjan Lakritsroten.

    Lakritsroten är Sveriges största butikskedja specialiserad på lakrits. I Lakritsrotens butiker erbjuds ett brett sortiment av lakrits för alla smaker. I sortimentet ryms allt från lakritsklassiker till småskalig konfektyr, matlagningsprodukter, litteratur, drycker och skönhet – allt med lakrits som gemensam nämnare.

    Lakritsroten öppnade sin första butik i Stockholm år 2007 och driver idag 11 butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Lakritsroten är sedan 2018 en del av Evanoff Group.

    För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.