Gå till innehåll

Detur satsar på chartertrafik från Luleå

2023-07-19, kl. 09:00

Lagom till höstlovet börjar Detur att erbjuda charterresor direkt från Luleå Airport. Med helt nya ägare i Aventura Rejser (Aventura Travel Group), siktar man på att erbjuda spännande resor och resmål till resenärer i norra Sverige. Första destination att lanseras är en höstlovscharter till Chania på Kreta med avresedatum den 27 oktober i samarbete med Enter Air.

Lagom till höstlovet börjar Detur att erbjuda charterresor direkt från Luleå Airport. Med helt nya ägare i Aventura Rejser (Aventura Travel Group), siktar man på att erbjuda spännande resor och resmål till resenärer i norra Sverige. Första destination att lanseras är en höstlovscharter till Chania på Kreta med avresedatum den 27 oktober i samarbete med Enter Air.

Resandet fortsätter att öka stadigt efter åren av pandemi och efterfrågan är stor på både charterresor och reguljärflyg. Detur, som är tillbaka med helt nya ägare efter att deras konkursbo köpts upp av danska Aventura Rejser (Aventura Travel Group), hyser stark tilltro till den svenska marknadens reslust och erbjuder nu charterresor direkt från Luleå Airport. Lagom till höstlovet lanseras den första destinationen Chania på Kreta, välkänt för sin dramatiska natur och vidsträckta stränder, men finns en stor efterfrågan kommer man löpande att lansera fler destinationer. Detur samarbetar med Enter Air, vars stora flotta av flygplan finns stationerad i Finland under vinterhalvåret vilket möjliggör omgående utökning av trafiken vid behov.

– Det är verkligen otroligt kul att Detur satsar på charter från Luleå Airport och det till ett så populärt resmål som Kreta. Att Detur, som nu har nya ägare och har gjort en nystart på marknaden, erbjuder charter på höstlovet som är en väldigt populär tid för att resa till sol och värme är väldigt välkommet och ökar utbudet från flygplatsen, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

– Förra årets tumult var oerhört beklagligt och skadade resenärernas förtroende för varumärket Detur. Vi är otroligt tacksamma och glada över att resenärerna nu faktiskt har gett oss chansen att visa att vi är något helt annat än det gamla bolaget. Tillsammans med vår mångåriga partner, Stelios på Elafonissos travel, ser vi fram emot att välkomna resenärerna till vackra Kreta. Vi är hoppas och tror att våra resenärer kommer att vara mycket tillfreds med den högkvalitativa produkt som vi erbjuder på Kreta, säger Mattias Hallén, Sverigechef på Detur.

Aventura rejser/Aventours grundades 2004 och är verksamma i Danmark, Island och Finland med en omsättning på ca 25m euro/år. Bakom Aventura/Aventours finner man tidigare ägare och ledare från danska Bravo tours och svenska Solresor, med flera decenniers erfarenhet i resebranschen.

I ett första skede kommer en höstlovsavgång till Kreta den 27 oktober 2023 att lanseras, men är efterfrågan stor kan Detur komma att addera både avgångar och destinationer i snabb takt.

För bokning och mer information kring Detur, se www.detur.se

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”.

Swedavia vill hjälpa resenärer att själva minska klimatavtrycket från sin resa och bidra i omställningen till ett fossilfritt flyg och samarbetar därför med Fly Green Fund. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedaviaflygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.


För mer information
, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se