Gå till innehåll

Detur satsar på chartertrafiken från Umeå Airport med resor till Larnaca lagom till höstlovet

2023-06-13, kl. 12:11

Den 26 oktober börjar Detur att erbjuda charterresor direkt från Umeå Airport. Med helt nya ägare i Aventura Rejser (Aventura Travel Group), siktar man på att erbjuda spännande resor och resmål till resenärer i norra Sverige. Första destination att lanseras är en höstlovscharter till Larnaca på Cypern med avresedatum den 26 oktober i samarbete med Enter Air.

Den 26 oktober börjar Detur att erbjuda charterresor direkt från Umeå Airport. Med helt nya ägare i Aventura Rejser (Aventura Travel Group), siktar man på att erbjuda spännande resor och resmål till resenärer i norra Sverige. Första destination att lanseras är en höstlovscharter till Larnaca på Cypern med avresedatum den 26 oktober i samarbete med Enter Air.

Resandet fortsätter att öka stadigt efter åren av pandemi och efterfrågan är stor på både charterresor och reguljärflyg. Detur, som är tillbaka med helt nya ägare efter att deras konkursbo köpts upp av danska Aventura Rejser (Aventura Travel Group), hyser stark tilltro till den svenska marknadens reslust och erbjuder nu återigen charterresor direkt från Umeå Airport. Lagom till höstlovet lanseras den första destinationen Larnaca på Cypern, välkänt för sitt blåa hav och milda temperatur, men finns en stor efterfrågan kommer man löpande att lansera fler destinationer.

Detur samarbetar med Enter Air, vars stora flotta av flygplan finns stationerad i Finland under vinterhalvåret vilket möjliggör omgående utökning av trafiken vid behov.

- Jag är mycket glad över att kunna välkomna Detur tillbaka till Umeå Airport. Swedavias mål är att underlätta resande och möten, och att kunna utöka erbjudandet från vår flygplats är något vi ständigt strävar efter. Att Detur nu indikerar att de vill satsa stort i norra Sverige ser jag som mycket positivt, säger Bengt-Ove Lindgren, flygplatschef på Umeå Airport.

- Förra årets tumult var oerhört beklagligt och skadade resenärernas förtroende för gamla Detur. Vi är otroligt tacksamma och glada över att folk faktiskt har gett oss chansen att visa att vi är något helt annat än det gamla bolaget. Vi sätter nu siktet på att erbjuda spännande resor och resmål till resenärer i norra Sverige - där stora resurser kommer att läggas på att visa att det minsann inte bara är från eller via Stockholm man kan komma ut i vida världen, säger Deturs Sverigechef Mattias Hallén.

Aventura rejser/Aventours grundades 2004 och är verksamma i Danmark, Island och Finland med en omsättning på ca 25m euro/år. Bakom Aventura/Aventours finner man tidigare ägare och ledare från danska Bravo tours och svenska Solresor, med flera decenniers erfarenhet i resebranschen.

I ett första skede kommer en avgång till Lanarca den 26 oktober 2023 att lanseras, men är efterfrågan stor kan Deturs komma att addera både avgångar och destinationer i snabb takt.

För bokning och mer information kring Detur, se www.detur.se

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”.

Swedavia vill hjälpa resenärer att själva minska klimatavtrycket från sin resa och bidra i omställningen till ett fossilfritt flyg och samarbetar därför med Fly Green Fund. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedaviaflygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via Fly Green Fund.


För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.