Gå till innehåll

Detur utökar chartertrafiken från Umeå Airport, erbjuder ett helt nytt resmål och fler avgångar

2023-09-19, kl. 08:30

Detur, med nya ägarna Aventura Rejser (Aventura Travel Group), fortsätter sin satsning på charter från norra Sverige och utökar nu på Umeå Airport. Den helt nya destinationen Kos läggs till programmet som dessutom ökar på med fler avgångar till de populära resmålen Kreta och Rhodos. För bokning och mer information kring Detur, se www.detur.se

Detur, med nya ägarna Aventura Rejser (Aventura Travel Group), fortsätter sin satsning på charter från norra Sverige och utökar nu på Umeå Airport. Den helt nya destinationen Kos läggs till i programmet som dessutom ökar på med fler avgångar till de populära resmålen Kreta och Rhodos. Under april månad 2024 erbjuder man charter till de omtyckta Medelhavsöarna i samarbete med Enter Air.

Då efterfrågan varit stor lanserar Detur nu en charterresa till den på Umeå Airport helt nya destinationen Kos, den grönaste och bördigaste ön av Dodekaneserna i det Egeiska havet. Utöver Kos kommer Detur att arrangera resor till Kreta och Rhodos under april månad i samarbete med Enter Air, vars stora flotta av flygplan finns stationerad i Finland vilket möjliggör omgående utökning av trafiken vid behov.

- Det är verkligen roligt att det finns en sådan stor efterfrågan på charterresor från Umeå Airport, säger Bengt-Ove Lindgren, flygplatschef på Umeå Airport. Swedavias mål är att underlätta resande och möten, och att kunna utöka erbjudandet från vår flygplats är något vi ständigt strävar efter. Att Detur väljer att utöka utbudet och satsa stort i norra Sverige ser jag som mycket positivt, säger han.

- Vi är otroligt tacksamma och glada över att så många har gett oss chansen att visa att vi är något helt annat än det gamla bolaget, säger Deturs Sverigechef Mattias Hallén. Det gör att vi kan satsa fullt ut på att erbjuda spännande resor och resmål till resenärer i norra Sverige ut i vida världen säger han.

Under april 2024 kommer sammanlagt tre charterresor med Detur att arrangeras: Kos (KGS) den 9 april, Rhodos (RHO) den 17 april samt Kreta (Chq) den 25 april. För bokning och mer information kring Detur, se https://detur.se/sv/ume-grekla...

Aventura rejser/Aventours grundades 2004 och är verksamma i Danmark, Island och Finland med en omsättning på ca 25m euro/år. Bakom Aventura/Aventours finner man tidigare ägare och ledare från danska Bravo tours och svenska Solresor, med flera decenniers erfarenhet i resebranschen.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.