Gå till innehåll

Eurowings expanderar i Sverige med en ny direktlinje till Beirut från Stockholm Arlanda Airport

2023-06-16, kl. 09:39

Eurowings fortsätter att expandera på Stockholm Arlanda Airport genom att lansera en ny direktlinje till Beirut. Utöver att bemöta den ökade efterfrågan på en direktlinje till Libanons huvudstad, blir etableringen ett välkommet tillägg till det stora utbudet av destinationer som redan trafikeras av Eurowings från flygplatsen.

Eurowings fortsätter att expandera på Stockholm Arlanda Airport genom att lansera en ny direktlinje till Beirut. Utöver att bemöta den ökade efterfrågan på en direktlinje till Libanons huvudstad, blir etableringen ett välkommet tillägg till det stora utbudet av destinationer som redan trafikeras av Eurowings från flygplatsen.

Eurowings fortsätter sin expansion i Sverige och på Swedavias Stockholm Arlanda Airport. Sedan de först etablerade sin svenska bas sommaren 2022 har Eurowings lagt till en mängd olika destinationer i sitt utbud. Denna nya direktlinje till Libanons huvudstad Beirut kommer att möta den ökade efterfrågan på resor till Mellanöstern och är ett välkommet tillskott till Arlandas totala utbud av destinationer.

Utöver Beirut, trafikerar Eurowings även direktlinjer till Malaga (AGP), Berlin (BER), Köln/Bonn (CGN), Düsseldorf (DUS), Faro (FAO), Rom (FCO), Hamburg (HAM), Larnaca (LCA), Nice (NCE), Palma de Mallorca (PMI), Prag (PRG) och Stuttgart (STR) från Stockholm Arlanda.

– Det finns en stark tilltro till den svenska flygmarknaden och Eurowings utökade satsning på ytterligare en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport är ett tydligt tecken på detta. Swedavias roll är att underlätta för människor att mötas, och Beirut är en efterfrågad destination. Den ökade tillgängligheten är viktig för både privat- och affärsresenärer, till Mellanöstern reser både de som vill besöka sina vänner och familj men även de turister som vill upptäcka något nytt, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

– Ett år efter öppnandet av vår bas på Swedavia Arlanda Airport är vi stolta över att utöka vårt Eurowings-nätverk från Sverige med vår nyaste rutt, den från Arlanda till Beirut. Att erbjuda våra svenska kunder ett attraktivt linjenät av prisvärda flygresor från norra till södra Europa och vidare, som i fallet med vår nya libanesiska destination, är väsentligt för oss på Eurowings. Den svenska marknaden matchar perfekt med det prisvärda kvalitetskoncept Eurowings tillhandahåller. Vi ser fram emot att utöka vårt nätverk även i framtiden för att erbjuda ett brett utbud av destinationer för såväl turism som affärsverksamhet från Arlanda och driva på den paneuropeiska tillväxten av Eurowings från Sverige, säger Michael Erfert, försäljningschef på Eurowings.

Med start den 6 september 2023 trafikerar Eurowings Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Beirut (BEY) upp till två gånger i veckan, på onsdagar och söndagar, fram till slutet av sommarschemat och upp till två gånger i veckan, på måndagar och fredagar, under vinterschemat. Eurowings använder en flotta av Airbus A320-flygplan till sin bas i Stockholm.

Biljetter finns till försäljning på Eurowings.se. För mer information om aktuell trafik på Stockholm Arlanda Airport: https://www.swedavia.se/arlanda/destinationer/

Om Eurowings
Eurowings är Lufthansakoncernens lågprisbolag och därmed en del av Europas största flygbolagskoncern. Med sin tydliga positionering och kvalitetskoncept att erbjuda prisvärda resor för Europas fritids- och affärsresenärer, skiljer Eurowings sig tydligt från segmentet för ultralågprisbolag. Eurowings gör det möjligt för sina kunder att flyga prisvärt och flexibelt med många bokningsalternativ och extrafunktioner samt kundvänliga tjänster. Med sitt värdekoncept möter det tyska flygbolaget kärnbehoven hos dagens flygresenärer starkare än någonsin: ännu större flexibilitet, komfort och hållbarhet. Eurowings erbjuder direktflyg till mer än 140 destinationer inom Europa. Med 11 internationella baser är Lufthansas dotterbolag ett av de största semester-flygbolagen i Europa. Den har för närvarande en flotta på cirka 100 flygplan och sysselsätter mer än 4 700 personer.

Eurowings arbetar kontinuerligt med att minimera sin påverkan på miljön genom att investera i högeffektiva flygplan, uppmuntra användningen av hållbara flygbränslen och driva på att optimera flygverksamheten.

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”.

Swedavia vill hjälpa resenärer att själva minska klimatavtrycket från sin resa och bidra i omställningen till ett fossilfritt flyg och samarbetar därför med Fly Green Fund. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedaviaflygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.


För mer information
, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se