Gå till innehåll

Hållbarhetsdagar med fokus på återbruk och second hand på Luleå Airport

2023-12-13, kl. 06:00

Julen står för dörren och för de allra flesta är julförberedelserna i full gång. Julklappsköpen är en del i det. För att uppmuntra till återbruk har vi Luleå Airport tagit initiativ till hållbarhetsdagar med fokus på återbruk och second hand på flygplatsen.

Julen står för dörren och för de allra flesta är julförberedelserna i full gång. Julklappsköpen är en del i det. För att uppmuntra till återbruk har Luleå Airport tagit initiativ till hållbarhetsdagar med fokus på återbruk och second hand på flygplatsen. Den 14–15 december kommer Lumire att finnas på flygplatsen med varor från Secondhandbutiken Samlat som drivs av Luleå Miljöresurs, Lumire, så att alla resenärer erbjuds möjligheten till att inhandla julklapp och samtidigt göra en god sak för miljön genom att handla med återbruk.

-Vi på Luleå Airport är sedan 2018 fossilfria inom vår egen verksamhet men vi vill hela tiden försöka göra mer. Detta samarbete är ett sådant exempel där vi tillsammans med Lumire kan uppmuntra till återbruk och second hand nu när julen närmar sig och julklappsköpen är aktuella. Vi hoppas våra resenärer ska uppskatta initiativet och passa på att handla återbrukad julklapp i samband med sin resa säger, Petra Sundkvist, Miljöchef på Luleå Airport, Swedavia.

-För oss inom Lumire och våra second hand-butiker Samlat och på Hållbarhetshuset jobbar vi för en mer hållbar konsumtion i Luleå. Vi söker också alltid nya vägar för att fler ska upptäcka hur smart – och roligt – det är med second hand, säger Veronica Wendin som är Hållbarhetsstrateg och miljöpedagog på Lumire och lägger till:
-Att skapa en pop up tillsammans med Swedavia på Luleå Airport den 14–15 december känns nytt och spännande, vi hoppas på att många gör ett stopp för att hitta fynd hos oss.

För mer information, kontakta Luleå Airports miljöchef Petra Sundkvist på telefon, 070-358 20 50, petra.sundkvist@swedavia.se eller Swedavias presstjänst, press@swedavia.se.

För mer information om Secondhandbutiken Samlat, kontakta Veronica Wendin, på telefon, 076-639 06 80, veronica.wendin@lumire.se.