Gå till innehåll

Här är de nya öppningarna på Swedavias flygplatser under september

2023-10-04, kl. 12:19

Det kommersiella utbudet på Stockholm Arlanda Airport har utökats då Marknadsplatsen öppnade. Här är alla de nya aktörerna som öppnade på Swedavias flygplatser under september.

Den första delen av Marknadsplatsen i Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport har öppnat. Därmed utökades det kommersiella utbudet på flygplatsen med flertalet nya restauranger, barer och butiker. Här är alla de nya aktörerna som öppnade på Swedavias flygplatser under september.

I direkt anslutning till den nya säkerhetskontrollen på Arlanda får resenären ta del av flera nya restauranger, barer och butiker sedan den första delen av Marknadsplatsen öppnade den 27 september.

- Vår vision med den nya Marknadsplatsen är att göra shopping, mat och dryck till en del av upplevelsen för de som ska ut och resa. Det ska finnas ett varierat utbud av både restauranger och butiker som ska passa många olika behov. Tillsammans med den nya moderna säkerhetskontrollen, kommer vi att markant förbättra resenärsupplevelsen på flygplatsen, säger Charlotte Ljunggren, Chief Commercial Officer på Swedavia.

Men under september öppnade enheter även på andra ställen än på Marknadsplatsen. I Terminal 2 på Arlanda öppnade en ny restaurang, på Bromma Airport öppnades två WHSmith och på Malmö Airport utökades utbudet med tre nya enheter.

Här är de nya enheterna som öppnade på Swedavias flygplatser under september:

Arlanda Terminal 5

Jureskogs

Jureskogs vill ändra synen på snabbmat. Deras filosofi är att snabbmat inte behöver betyda skräpmat. Här serveras hamburgare av hög kvalitet.

Hawaii Poké

Hawaii Poké serverar hälsosam snabbmat med smaker från hela världen. Poké är en utsökt rå fiskrätt som härstammar från Hawaii, med influenser från Japan. Det beskrivs bäst som en sushisallad.

Eatery Garden

Eatery Garden är ett avslappnat matkoncept i familjestil. Alla som reser antingen i stora grupper, med familj eller ensamma kan njuta av en lekfull restaurang som är öppen dygnet runt alla dagar.

7-Eleven

På 7-Eleven kan du köpa lättare maträtter, bakverk, snacks, kaffe, tidningar och enklare nödvändigheter du kan ha glömt hemma.

Pocket Shop

På Pocket Shop råder det konstant läsglädje, vilket gör den till ett givet depåstopp för dig som vill ha en väl vald bok med dig på resan.

Stockholm Duty Free

På Stockholm Duty Free handlar du taxfree till bra priser. Här hittar du bland annat Travel Exclusive-produkter som enbart erbjuds dig som är resenär.

InMotion

InMotion är ett elektronikföretag som riktar sig mot dig som ska flyga. Butiken erbjuder de bästa elektronikprodukterna för din resa.

Sweshop

Sweshop är en hyllning till nordiskt hantverk, kultur och arv. Köp med en present eller ett minne från din tid i Sverige.

Kronans Apotek

Kronans Pharmacy shop erbjuder ett noga utvalt sortiment av receptfria läkemedel och andra välgörande produkter.

Arlanda Terminal 2

Brew’d Beans & Hops

Brew’d har ett brett sortiment med en meny som anpassas efter tiden på dygnet. Här kan du beställa både färdigrätter som kan ätas på stående fot och varmrätter som tillagas på beställning.

Bromma Stockholm Airport

2 x WHSmith

WHSmith har ett kioskutbud med varmkorv, snacks och dryck, och ett brett utbud av dagstidningar, magasin och böcker för dig som vill ha något att läsa under flygresan.

Malmö Airport

MMX Fika & Kiosk

Fika & Kiosk erbjuder mat för dygnets alla timmar, och fika med goda bakverk och kvalitetskaffe. Här finns även ett kioskutbud.

MMX Bistro & Bar

MMX Bistro & Bar erbjuder en trevlig restaurangupplevelse i en avslappnande miljö. Här serveras mat med såväl internationell som lokal prägel.

WHSmith

WHSmith har ett kioskutbud med varmkorv, snacks och dryck, och ett brett utbud av dagstidningar, magasin och böcker för dig som vill ha något att läsa under flygresan.

För merinformation, kontaktaSwedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.