Gå till innehåll

Norwegian lanserar ny linje från Göteborg Landvetter Airport till Dubrovnik inför sommarsäsongen 2024

2023-11-28, kl. 09:00

Inför sommaren 2024 lanserar Norwegian ytterligare en ny direktlinje från Göteborg Landvetter Airport, denna gång till den populära staden Dubrovnik i Kroatien. Den nya linjen till Dubrovnik innebär att Norwegian startar fem nya linjer från Göteborg Landvetter nästa vår. Den nya linjen kommer att trafikeras två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar med start 1 maj 2024.

Inför sommaren 2024 lanserar Norwegian ytterligare en ny direktlinje från Göteborg Landvetter Airport, denna gång till den populära staden Dubrovnik i Kroatien. Den nya linjen till Dubrovnik innebär att Norwegian startar fem nya linjer från Göteborg Landvetter nästa vår. Den nya linjen kommer att trafikeras två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar med start 1 maj 2024.

I samband med sommarprogrammet 2024 har Norwegian expanderat sitt utbud från Göteborg Landvetter Airport ordentligt och nu lanserar man ytterligare en ny direktlinje, denna gång till Dubrovnik i Kroatien. Dubrovnik är kanske den mest välbesökta och internationellt kända turistdestinationen i Kroatien och kännetecknas av sitt milda klimat, långa historia samt dess framstående arkitektur och byggnadsverk. Många reser även till Dubrovnik för att besöka släkt och vänner.

– Norwegians fortsatta satsning på Göteborg Landvetter Airport med är väldigt glädjande och en direktlinje till Dubrovnik blir ett välkommet tillskott till det totala utbudet av destinationer från flygplatsen, säger Anna Strömwall, flygplatschef för Göteborg Landvetter Airport. Den nya linjen kommer att möta den ökade efterfrågan på resor till Europa och i synnerhet till kustnära städer. Norwegian med sitt omfattande nätverk spelar en viktig roll i att nå Swedavias mål om att underlätta för människor att träffas, oavsett om det är för affärer, fritid eller för att besöka familj och vänner, säger hon.

– Vi är glada över att kunna fortsätta utveckla linjenätet på Västkusten och med dagens lansering kommer man att kunna flyga direkt till nio destinationer från Göteborg. Det finns ett stort intresse att kunna flyga direkt från Göteborg och det är därför glädjande att kunna erbjuda fler avgångar nästa år. Vi ser fram emot att önska resenärer välkomna ombord, säger Magnus Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

Under vinterprogrammet, som trafikeras mellan oktober och mars, kan man flyga direkt till Alicante, Barcelona, Las Palmas och Malaga från Göteborg Landvetter Airport. Under sommarhalvåret 2024 kommer man att kunna flyga direkt till åtta destinationer från flygplatsen; Nice, Palma/Mallorca, London Gatwick, Alicante, Barcelona, Malaga, Pristina och Dubrovnik.

För att boka biljetter eller läsa mer, vänligen besök www.norwegian.com

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Om Norwegian
Norwegian har i dag över 5000 anställda. Huvudmarknaden är Norden med ett stort linjenät till över 110 destinationer mellan Norden och resten av Europa. Från Sverige flyger Norwegian direkt till ett 50-tal destinationer och trafikerar även ett antal inrikeslinjer. I våras började bolaget flyga från två nya flygplatser i Sverige med direktflyg till Spanien från Stockholm Skavsta Airport och Växjö Småland Airport. Norwegian har stort fokus på hållbarhet med ett mål om att minska utsläppen med 45 procent fram till 2030, vilket är i linje med 1,5 graders målet i Parisavtalet. För att vi ska nå dit arbetar bolaget med tre parallella delar; att förnya flygplansflottan till ännu mer bränsleeffektiva flygplan, att med avancerad teknik i cockpit flyga mer effektivt och genom att öka inblandningen av fossilfria flygbränslen.

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia vill hjälpa resenärer att själva minska klimatavtrycket från sin resa och bidra i omställningen till ett fossilfritt flyg och samarbetar därför med Fly Green Fund. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedaviaflygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.