Gå till innehåll

Nya satsningar på mat och dryck på Luleå Airport

2023-02-07, kl. 13:36

Det blir ett nytt mat- och dryckesutbud på Luleå Airport under våren 2023 då en ny restaurang, en kaffebar och en kiosk slår upp sina portar.

Det blir ett nytt mat- och dryckesutbud på Luleå Airport under våren 2023 då en ny restaurang, en kaffebar och en kiosk slår upp sina portar.

- Det är otroligt kul, inte minst för våra resenärer, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

Luleå Airport är en av de flygplatser i Sverige där resandet återhämtat sig bäst efter pandemin och nu utvecklas flygplatsen för att resenärerna ska få en ännu bättre start på sin resa.

Under våren 2023 är det hela tre nya enheter som öppnar på flygplatsen. En av dem är den populära gastropuben Craft n´Draft som många luleåbor redan känner till då den sedan 2018 finns på Kulturens hus i Luleå. På Craft n´Draft står maten och ölen i fokus och i kombination med en varm och avslappnad miljö, bland tegel och sköna soffor, är tanken att man ska känna sig som hemma.

Cornelius Coffee beskrivs som en modern kaffebar anpassad för reserelaterade miljöer, där kraven på tydlighet och snabb service är viktigt för gästerna. Här kan resenären avnjuta baristakaffe, läckra bakverk och en mängd måltider. Cornelius Coffee inkluderar även en shop in shop med konceptet Kiosk där resenären själv kan betala för sina produkter i självbetjäningskassor.

Kiosk kommer även att öppna på landside där man erbjuder enklare snabba rätter som hamburgare, grillade smörgåsar, godis, dryck och kaffe.

- Swedavia gör just nu den största satsningen någonsin på kommersiellt utbud på sina tio flygplatser och på Luleå Airport får vi hela tre nya fräscha koncept inom både restaurang och café på flygplatsen. Vi har haft en väldigt stark återhämtning av resenärer och är nästan på samma nivåer som innan pandemin och i vår får vi även tillbaka betydligt fler charterdestinationer och därför känns det extra roligt att vi kan erbjuda ett nytt och uppdaterat utbud. Vi ser fram emot en invigning av de nya koncepten tillsammans med SSP och våra resenärer, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

    Bakom de nya koncepten på Luleå Airport står SSP som redan driver ett flertal restauranger på Stockholm Arlanda Airport och flygplatser runt om i världen.

    - Vi ser verkligen framåt att få öppna vår andra Craft n’ Draft här i Luleå, som vi vet är ett populärt koncept hos luleåborna och vi tror att det även kommer vara populärt hos våra resenärer på Luleå Airport. Det känns extra speciellt att få öppna upp den första Cornelius Coffee här i Luleå. Vi har valt att hälften av maträtterna och smörgåsarna ska vara veganska eller lakto-ovo vegetariska, så vi har ett brett utbud där alla ska hitta något att äta. Vi ser framemot att fortsätta vårt fina samarbete med Swedavia och utveckla utbudet på flygplatsen, säger Sara Sandqvist, Operation Manager Norr, på SSP.

      Vid frågor kontakta Luleå Airports flygstationschef Ann-Christin Viklund på 070-21 44 769 eller Swedavias presskontakter.