Gå till innehåll

Premiär för direktflyg till Cypern från Umeå med Ving

2023-03-01, kl. 06:00

Inför sommarsäsongen lanserar Ving en välkommen nyhet i form av direktcharter till Cypern från Umeå Airport.

Inför sommarsäsongen lanserar Ving en välkommen nyhet i form av direktcharter till Cypern från Umeå Airport.

Med start 28 april 2023 erbjuder researrangören Ving, i samarbete med flygbolaget Braathens Regional Airlines (BRA), avgångar varje fredag under för- och sensommaren till populära semesterön Cypern från Umeå Airport. Lanseringen är ett välkommet tillskott till flygplatsens redan befintliga charterutbud.

– Vi är mycket glada över att kunna komplettera Umeå Airports utbud med ytterligare en charterdestination. Återhämtningen efter pandemin fortsätter, vilket såklart är väldigt glädjande. Det finns ett uppdämt behov av att resa igen och vi ser en stark efterfrågan från våra resenärer på resor till värmen i sommar, säger Bengt-Ove Lindgren, flygplatschef, Umeå Airport.

– Det känns fantastiskt roligt att vi kan erbjuda en spännande nyhet från Umeå Airport i form av Cypern, som vi vet är ett mycket efterlängtat resmål. Ressuget både i närtid och längre fram är stort och vi ser just nu ett bra tryck på bokningarna från Umeå, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

  Premiärflighten från Umeå Airport till Cypern avgår 28 april och därefter erbjuds avgångar till och med 23 juni. Efter ett uppehåll i juli återupptar Ving trafiken 4 augusti och flyger till och med 29 september.

  Under innevarande vinter erbjuder Ving direktflyg med Jettime till Gran Canaria från Umeå Airport en gång i veckan fram till den 7 april. Även kommande vintersäsong finns tillgänglig för försäljning tillsammans med sommarens resor till Cypern: www.ving.se.

  För mer information om aktuell trafik på Umeå Airport: www.swedavia.se/umea

  Om Ving
  Nordic Leisure Travel Group, där bland andra Ving ingår, jobbar aktivt med att minska sin påverkan på miljön. Företaget har en plan och tydliga mål som sträcker sig till 2030 – och målsättningar fram till 2050. Läs mer på företagets hållbarhetssidor www.ving.se/om-ving/resa-med-omtanke

  Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
  Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”.

  Swedavia vill hjälpa resenärer att själva minska klimatavtrycket från sin resa och bidra i omställningen till ett fossilfritt flyg och samarbetar därför med Fly Green Fund. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedaviaflygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

  För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se