Gå till innehåll

Stort fokus på regionala flygplatser när TUI lanserar sommarprogrammet för 2024

2023-11-07, kl. 12:30

Efter en sommar med starka bokningsnivåer i nästan hela landet satsar TUI stort på charterresor till nya och återkommande resmål från regionala flygplatser inför kommande säsong. Drygt 160 avgångar till 9 charterdestinationer kommer att trafikeras från Swedavias flygplatser Malmö Airport, Umeå Airport, Luleå Airport och Visby Airport.

Efterfrågan på flygresor fortsätter att vara hög och svenskarnas längtan efter soliga stränder och varmt väder visar få tecken på avmattning. Efter en sommar med starka bokningsnivåer i nästan hela landet satsar TUI stort på charterresor till nya och återkommande resmål från regionala flygplatser inför kommande säsong. Drygt 160 avgångar till 9 charterdestinationer kommer att trafikeras från Swedavias flygplatser Malmö Airport, Umeå Airport, Luleå Airport och Visby Airport.

Med en svensk sommar som lika ofta bjuder på regn som på solsken, väljer många svenskar att ta det säkra före det osäkra och boka en resa till länderna söder över i Europa. Men det är inte bara värme som lockar, utan möjligheten att upptäcka nya platser och kulturer. Det här är något som den välkända reseaktören TUI tagit fasta på, och gör nu en av sina största satsningar någonsin på utbudet från regionala flygplatser. Inför våren och sommaren 2024 utökar TUI charterprogrammet på fyra av Swedavias flygplatser: Malmö Airport, Umeå Airport, Luleå Airport och Visby Airport. Total kommer man att trafikera nio charterdestinationer med drygt 160 avgångar. Destinationerna är Antalya, Burgas, Chania, Catania, Kos, Larnaca, Palma, Rhodos och Split.

– Våra regionala flygplatser spelar en viktig roll i sina regioner och för Sveriges tillgänglighet på många sätt. Att TUI gör denna satsning på regionala flygplatser visar ett stort förtroende för den svenska flygresemarknaden och på en förståelse för vikten av att nå ut i världen från sitt närområde, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning på Swedavia. Genom att kunna erbjuda ett brett utbud av både charter- och reguljärtrafik på våra flygplatser underlättar vi för människor att mötas, något som är en av Swedavias viktigaste uppgifter, säger hon.

– Vårt nya sommarprogram har ett mycket bredare destinationsutbud från Swedavias regionala flygplatser, vilket ger våra kunder en större valfrihet när de ska välja resmål. Det är många som föredrar att resa från sin regionala flygplats och på detta sätt erbjuder vi resenärerna en extra bekvämlighet och service som höjer hela semesterupplevelsen, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.

Oregelbundna avgångar under hela säsongen
TUI:s sommarprogram kommer att trafikeras i samarbete med flygbolagen Jettime, Freebird och Aegean Airlines. Avgångarna kommer att planeras med vissa oregelbundenheter fördelade över säsongen för att möjliggöra ett bredare utbud och balanskapacitet. De historiskt populärare resmålen har fler avgångar, medan de nya har färre.

Sommarprogrammet 2024 återfinns här https://www.tui.se/resor/charter/

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.