Gå till innehåll

Swedavia planerar nya hotell på Stockholm Arlanda Airport och på Kiruna Airport

2023-05-23, kl. 10:00

Swedavia fortsätter sin utveckling av framtidens flygplatser och planerar nya hotell på Stockholm Arlanda Airport samt på Kiruna Airport.

Swedavia fortsätter sin utveckling av framtidens flygplatser och planerar nya hotell på Stockholm Arlanda Airport samt på Kiruna Airport.

På Stockholm Arlanda Airport, med terminalnära läge, planeras ett fullservicehotell som kommer att bestå av 540 dubbelrum, konferens och ett brett utbud av barer och restauranger fördelade på en yta om 39 000 kvadratmeter.

Även Kiruna Airport får ett ansiktslyft då Swedavia planerar ett nytt hotell i direkt anslutning till terminalen på Sveriges nordligast belägna flygplats. Hotellet kommer att innehålla 180 hotellrum i två olika rumstyper, en restaurang- och barmiljö i hotellets entréplan där både övernattade och externa gäster kan mötas samt en lobby med work lounge där den som vill ha en avskild arbetsmiljö kan slå sig ner.

- Flygplatser är viktiga knutpunkter och utmärkta lägen för hotell. De blir belägna precis vid terminalerna och läget i kombinationen med arkitektur av hög kvalitet och finish gör dem till mycket attraktiva hotell. Vi tror att de kommer att mötas av stort intresse från operatörsmarknaden, säger Swedavia Real Estates VD Stefan Stenberg.

    Swedavia bjuder nu in operatörer att lämna anbud på möjligheten att driva hotellen. En möjlig byggstart är tidigast 2025.

    Frågor om anbud, processen och affärsmöjligheter avseende hotellen kan ställas till Staffan Dahlen, staffan.dahlen@cushwake.com.

    För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.