Gå till innehåll

Swedavia utses till en topp-10 mest attraktiva arbetsgivare 2023

2023-05-29, kl. 10:00

Swedavia utses till en av topp-10 mest attraktiva arbetsgivare Högskole- och universitetsstudenter har röstat fram Swedavia till ett av de mest attraktiva och spännande företagen att arbeta på i Sverige i en undersökning av Karriärföretagen.

Högskolestudenter har röstat fram Swedavia till ett av de mest attraktiva och spännande företagen att arbeta på i Sverige i en undersökning av Karriärföretagen.

I undersökningen fick studenter i olika kategorier välja de tre mest attraktiva och spännande framtida arbetsgivarna av de mer än 150 företag som utsetts till Karriärföretag 2023.

- Vi är mycket glada över att högskolestudenter ser Swedavia som en attraktiv arbetsgivare. Vi arbetar intensivt med innovativa resenärslösningar, ny teknik och inte minst ett alltmer fossilfritt resande och kommer därför att fortsatt behöva anställa kompetenta och engagerade medarbetare som vill vara med och bidra till att framtidssäkra våra flygplatser och därmed fortsätta att möjliggöra för människor att mötas, säger Marie Wiksborg, direktör Affärsstöd på Swedavia.

Swedavia har sedan flygresandet började återhämta sig efter pandemin åter- och nyrekryterat ett stort antal medarbetare, både till operativa och administrativa tjänster. I november 2022 utsågs Swedavia till Karriärföretag 2023 tillsammans med andra företag som en jury ansåg utmärka sig inom arbetsgivarprofilering och aktiviteter för att locka nya medarbetare och som även fått goda betyg i externa mätningar gällande attraktiv arbetsgivare.

Deltagare i Karriärföretagens studentomröstning till topp 10 mest attraktiva arbetsgivare 2023 var närmare 4 000 studenter från 28 universitet och högskolor, och akademiska utbildningar till civilingenjör, högskoleingenjör, fastighetsmäklare, jurist och inom ekonomi, IT och samhällsvetenskap. Swedavia röstades fram till topp-10 av kategorin högskoleingenjörer 1–2 år. Undersökningen gjordes under perioden januari-april 2023.