Gå till innehåll

Transavia France lanserar en ny direktlinje till Marseille från Stockholm Arlanda Airport inför sommarsäsongen 2024

2023-12-19, kl. 12:00

Transavia France expanderar på Stockholm Arlanda Airport genom att lansera en ny direktlinje till Marseille. Den nya linjen etablerar det franska lågprisbolaget ytterligare på Stockholm Arlanda och möter den ökade efterfrågan på resor till den Franska Rivieran. Den nya linjen kommer att trafikeras två gånger i veckan, med start den 6 juni.

Transavia France expanderar på Stockholm Arlanda Airport genom att lansera en ny direktlinje till Marseille. Den nya linjen etablerar det franska lågprisbolaget ytterligare på Stockholm Arlanda och möter den ökade efterfrågan på resor till den Franska Rivieran. Den nya linjen kommer att trafikeras två gånger i veckan, med start den 6 juni.

Inför sommarprogrammet 2024 utökar Transavia France på Stockholm Arlanda Airport genom att trafikera en ny direktlinje till Frankrikes näst största stad, Marseille. Känd för sina fantastiska stränder, rika historia och pulserande kultur, är Marseille en av de mest dynamiska städerna i Frankrike. Marseilles läge på den Franska Rivieran gör inte bara staden till ett populärt resmål för människor som vill uppleva det varma klimatet och sandstränderna, utan staden är också ett viktigt centrum för handel i regionen och den främsta kommersiella hamnen i Frankrike.

– Det finns ett stort förtroende för den svenska flygresemarknaden och Transavia France’s satsning på ytterligare en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport är ett tydligt tecken på detta. Frankrike är alltid ett efterfrågat resmål och Transavia spelar en betydande roll i att knyta Sverige närmare de viktiga marknaderna i de södra delarna, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning på Swedavia. Vårt huvudmål är att öka tillgängligheten och att underlätta för människor att mötas, oavsett om det är för affärer, fritid eller för att besöka familj och vänner, säger hon.

– Genom att ytterligare utöka vårt utbud under 2024 är vi fast beslutna att kunna erbjuda allt fler förmånliga resor till våra kunder. De kommer att ha många, kostnadseffektiva alternativ att välja på när det gäller att umgås med familj och vänner samt åka på semester till soliga och ibland föga kända destinationer, säger Nicolas Henin, biträdande generaldirektör för försäljning och marknadsföring på Transavia Frankrike.

Med start den sjätte juni kommer Transavia France att trafikera linjen Stockholm Arlanda Airport – Marseille två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar.

Biljetter finns att boka på www.transavia.com

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Om Transavia France
Transavia France, lågprisbolaget i Air France-KLM-gruppen, driver nästan 200 flyglinjer från Frankrike (Orly, Nantes, Lyon och Montpellier), Nederländerna (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven) och Belgien (Bryssel) till Frankrike, Europa och Medelhavsområdet. År 2022 hade Transavia Frankrike nästan 10,7 miljoner passagerare och det är idag det ledande lågprisflygbolaget från Paris (Beauvais, Roissy, Orly). Med mer än 2 300 anställda i Frankrike placerar Transavia kvaliteten på sina tjänster, närheten till sina besättningar och innovation i hjärtat av sina åtaganden.

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia vill hjälpa resenärer att själva minska klimatavtrycket från sin resa och bidra i omställningen till ett fossilfritt flyg och samarbetar därför med Fly Green Fund. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedaviaflygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.