Gå till innehåll

Air Canadas har etablerat sig på Stockholm Arlanda Airport – igår invigdes de nya linjerna till Toronto och Montreal

2024-06-14, kl. 12:00

Torsdagen den 13 juni välkomnades Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto och Montreal. På ceremonin deltog H.E. Jason LaTorre, Kanadas ambassadör i Sverige, Jonas Abrahamsson, vd Swedavia, och MD, International Sales, Mr. Rocky Lo, Air Canada. Med två direktlinjer till Toronto och Montreal fem gånger i veckan blir Air Canada ett viktigt tillskott till Stockholm Arlanda och kopplar samman den svenska huvudstaden med Kanada såväl som den nordamerikanska marknaden.

Air Canada, som är det största bolaget för reguljär flygtrafik på den inhemska och internationella marknaden till och från Kanada, har etablerat sig på Stockholm Arlanda Airport med två direktlinjer, till Toronto respektive Montreal. Air Canadas etablering är av stor betydelse, inte bara för de som vill besöka familj och vänner eller utforska nya platser, utan även för de tusentals svenska företag som är verksamma i Kanada och Nordamerika. Eftersom det är en av Sveriges viktigaste marknader för handel och export är utökat tillgänglighet och fraktkapacitet vitalt för att tidskänsliga varor inom teknik och läkemedel ska kunna levereras på kortare tid. Air Canada är en av grundarna av Star Alliance och deras omfattande nätverk av linjer bidrar till att underlätta för såväl handel som turism.

 

– Jag är väldigt glad över att få välkomna Air Canada till Stockholm Arlanda Airport. Air Canadas etablering på Stockholm Arlanda visar på en stor förståelse för Stockholms centrala roll som ett viktigt nav i regionen, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia. Satsningen Air Canada gör stärker svensk tillgänglighet och förbättrar vårt destinationsutbud ytterligare, både för de som reser i affärer eller för att besöka vänner och familj. Relationen mellan Kanada och Sverige går långt tillbaka, och vi har ett ömsesidigt intresse av att tillgängligheten mellan länderna är så bra som möjligt, säger han.

 

- De nya direktlinjerna för Kanada och Sverige närmare varandra och kommer att bidra till att ytterligare fördjupa vår växande och dynamiska bilaterala relation. De nya rutterna kommer också att förstärka Stockholm, Montreal och Torontos roller som viktiga regionala knutpunkter. Bienvenue Air Canada!, säger H.E. Jason LaTorre, Kanadas ambassadör i Sverige

 

- Lanseringen av dessa nya linjer Stockholm – Toronto och Stockholm – Montreal markerar ett nytt kapitel i relationen mellan Kanada och Sverige. Genom att knyta samman dessa två livfulla städer med direktflyg gör vi inte bara resor bekvämare utan främjar också starkare ekonomiska, kulturella och sociala band mellan våra nationer, säger Rocky Lo, Managing Director International Sales på Air Canada. Vi fortsätter med vår strategi att utöka utbudet av internationella linjer från våra globala nav i Toronto och Montreal och vi är mycket glada över att ytterligare stärka Air Canadas långvariga närvaro i norra Europa med lanseringen av direktflyg till Stockholm, säger han.

 

Från och med den 13 juni 2024 kommer Air Canada att trafikera linjen Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Toronto (YYZ) två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar. Linjen Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Montreal (YUL) kommer att trafikeras tre gånger i veckan, på måndagar, onsdagar och lördagar, med start den 15 juni.

 

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

 

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia vill hjälpa resenärer att själva minska klimatavtrycket från sin resa och bidra i omställningen till ett fossilfritt flyg och samarbetar därför med Fly Green Fund. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia-flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2023 cirka 5,9 miljarder kronor och har cirka 2 600 medarbetare.