Gå till innehåll

Croatia Airlines expanderar på Stockholm Arlanda Airport lanserar ny direktlinje till Zagreb inför sommaren 2024

2024-03-05, kl. 12:30

Kroatiens nationella flygbolag expanderar på Stockholm Arlanda Airport inför sommaren 2024 och lanserar en ny direktlinje till Zagreb. Croatia Airlines, medlem i Star Alliance, kommer att trafikera den nya linjen tre gånger i veckan och bidra till att ytterligare knyta samman den svenska huvudstaden med Kroatien.

Croatia Airlines fortsätter sin expansion i Sverige och på Swedavias Stockholm Arlanda Airport genom att lansera en direktlinje till den nya destinationen Zagreb. Den nya linjen till Kroatiens huvudstad är ett välkommet tillskott till Arlandas utbud av destinationer och kommer att ytterligare stärka förbindelserna till landet från Stockholm.

– Det är mycket glädjande att Croatia Airlines nu expanderar sitt utbud på Stockholm Arlanda Airport.  Swedavias syfte är att möjliggöra för människor att mötas, oavsett om det är för affärer, fritid eller för att besöka familj och vänner och Croatia Airlines spelar en viktig roll i detta, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning på Swedavia. Kroatien är ett mycket populärt resmål av flera anledningar och det är därför välkommet att kunna addera Zagreb till det totala utbudet från vår flygplats, säger hon.

- Jag tror att många svenskar kommer att uppskatta den nya, och snabbaste, förbindelsen med Kroatien och att våra flygningar på sträckan Stockholm - Zagreb kommer gör att fler väljer att utforska Kroatiens natur samt rika kultur och historia. I vår strävan att göra vår nya linje så tillgänglig som möjligt för så många passagerare som möjligt, erbjuder vi flygbiljetter tur och retur till kampanjpris under en tid, säger Slaven Žabo, direktör för kommersiella divisionen på Croatia Airlines.

Med start den 20 maj kommer linjen Stockholm Arlanda Airport – Zagreb (ZAG) att trafikeras tre gånger i veckan med ett A319 flygplan.

För ytterligare information, se Croatia Airlines

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Om Croatia Airlines

Croatia Airlines är det kroatiska nationella flygbolaget och är baserat i huvudstaden Zagreb. Croatia Airlines är medlem i Star Alliance. För att minska flygindustrins påverkan på klimatförändringarna följer Croatia Airlines EU:s system för handel med utsläppsrätter (ETS). Man har uppgraderat sin flotta av flygplan, implementerat procedurer som minskar bränsleanvändningen och koldioxidutsläppen och har etablerat ett regelbundet uppdaterings- och rapporteringssystem för övervakning av koldioxidutsläpp.

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia vill hjälpa resenärer att själva minska klimatavtrycket från sin resa och bidra i omställningen till ett fossilfritt flyg och samarbetar därför med Fly Green Fund. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedaviaflygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2022 cirka 4,8 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare.