Gå till innehåll

Nordic Kitchen & Bar öppnar på Arlanda

2024-02-14, kl. 08:59

Nu öppnar Nordic Kitchen & Bar på Stockholm Arlanda Airport. Med en meny och en design som sätter det nordiska och skandinaviska i fokus samt med stjärnkocken Michael Spiridon vid rodret hoppas restaurangen ta resenärerna med storm.

Restaurang Nordic Kitchen & Bar har en utsikt utöver det vanliga. Genom de höga glaspartierna som går från golv till tak är det första parkett för att kunna se alla flygplan som startar och landar. Interiören i restaurangen och baren har en tydlig nordisk materialpalett med en ljus färgskala och även menyn präglas av de nordiska smakerna blandat med mat med mer internationell touch.

På Nordic Kitchen & Bar står det närproducerade i fokus. Maten som serveras är hållbar för både människor, djur och natur och inga konstgjorda tillsatser används i matlagningen. Den som ska se till att maten håller den kvalitet som utlovas är stjärnkocken Michael Spiridon som blir köksmästare på  Nordic Kitchen & Bar. Michael har en lång bakgrund från branschen, från stjärnkrogar som Gässlingen och Michel Bras till många välrenommerade krogar. De senaste åren har Michael varit Executive chef på Brasserie-gruppen och varit med och startat upp restaurangen Pas d´art.

Nordic Kitchen & Bar kommer att stärka närvaron av Norden och Skandinavien på flygplatsen. Menyn kommer att präglas av nordiska och skandinaviska smaker men även den kommersiella designen kommer att gå i de toner och träslag som är typiskt skandinaviskt, en design som vi svenskar ofta är stolta över.

-          Vi är glada över att välkomna Nordic Kitchen & Bar till Arlanda och vi hoppas att de tar positionen som den självklara destinationen för resenärer som vill uppleva det nordiska köket i skandinavisk miljö, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning på Swedavia.

RC Café & Pâtisserie är ett familjeägt företag som startades 2002 i Sigtuna av Charlotta Söör och Ronny Latva. RC har funnits på Arlanda sedan 2013 och sedan 2015 är även bröderna Joakim och Niklas Blomquist hälftenägare. I dag finns totalt fyra RC-caféer på Arlanda, restaurang Indochine i gateområde C samt nyöppnade Bon Bon Glacerie på Marknadsplatsen i Terminal 5.

-          Vår målsättning är att skapa mervärde på flygplatsen där vi vill erbjuda en unik smakupplevelse, med en effektiv och personlig service till alla som är på väg. Vi ska vara den naturliga och goda mötesplatsen för alla resenärer på Arlanda. Gästerna ska kunna njuta av en varm vällagad måltid för hela familjen. Vi är mycket förväntansfulla och ser fram att möta alla resenärer i vår nya restaurang Nordic Kitchen & Bar på Marknadsplatsen i Terminal 5, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC Café & Pâtisserie samt Nordic Kitchen & Bar.

Nordic Kitchen & Bar är en av sju enheter som öppnar i den andra delen av Marknadsplatsen.