Gå till innehåll

Norwegian lanserar tre nya linjer från Göteborg Landvetter Airport inför vintersäsongen 2024/2025

2024-05-21, kl. 12:05

Norwegian utökar ytterligare på Göteborg Landvetter Airport inför vintern 2024/2025. Förutom en linje till Teneriffa tillkommer två helt nya destinationer, Hurghada i Egypten samt Marrakech i Marocko.

Norwegian expanderar sitt utbud av linjer på Göteborg Landvetter Airport inför vinterprogrammet 2024/2025. Totalt kommer Norwegian att lansera tre nya linjer varav två är till helt nya destinationer, förutom Teneriffa tillkommer de nya resmålen Hurghada, Egypten, och Marrakech, Marocko.

– Att Norwegian väljer att utöka och erbjuda flertalet nya linjer till och från Göteborg Landvetter Airport inför vintern 2024/2025 är ett välkommet tillskott till det totala utbudet av destinationer från flygplatsen, säger Anna Strömwall, flygplatschef för Göteborg Landvetter Airport. De nya direktlinjerna kommer att möta den ökade efterfrågan på resor till internationella destinationer och både Hurghada samt Marrakech känns därför extra spännande. Norwegian med sitt omfattande nätverk spelar en viktig roll i Swedavias mål om att möjliggöra för människor att träffas, oavsett om det är för affärer, fritid eller för att besöka familj och vänner, säger hon.

– Det är glädjande att kunna erbjuda ett stort och varierat linjenät under vinterhalvåret – och särskilt kul att lansera nya, spännande destinationer som har varit efterlängtade bland våra kunder. Vi tror att de nya linjerna blir populära bland nordborna som vill resa och uppleva nya, solsäkra destinationer under vinterhalvåret, säger Magnus Thome Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.  

Med start den 29 oktober 2024 kommer Norwegian att trafikera sträckan Göteborg Landvetter (GOT) – Teneriffa (TFS) en gång i veckan och Göteborg Landvetter (GOT) – Hurghada (HRG) en gång i veckan med start den 31 oktober 2024. Rutten Göteborg Landvetter (GOT) – Marrakech (RAK) kommer att trafikeras en gång i veckan från den 2 november 2024.

Mer information finns på Norwegian

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Om Norwegian
Norwegian har i dag över 5000 anställda. Huvudmarknaden är Norden med ett stort linjenät till över 110 destinationer mellan Norden och resten av Europa. Från Sverige flyger Norwegian direkt till ett 50-tal destinationer och trafikerar även ett antal inrikeslinjer. I våras började bolaget flyga från två nya flygplatser i Sverige med direktflyg till Spanien från Stockholm Skavsta Airport och Växjö Småland Airport. Norwegian har stort fokus på hållbarhet med ett mål om att minska utsläppen med 45 procent fram till 2030, vilket är i linje med 1,5 graders målet i Parisavtalet. För att vi ska nå dit arbetar bolaget med tre parallella delar; att förnya flygplansflottan till ännu mer bränsleeffektiva flygplan, att med avancerad teknik i cockpit flyga mer effektivt och genom att öka inblandningen av fossilfria flygbränslen.

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia vill hjälpa resenärer att själva minska klimatavtrycket från sin resa och bidra i omställningen till ett fossilfritt flyg och samarbetar därför med Fly Green Fund. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedaviaflygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.