Gå till innehåll

Storsatsning på rekrytering på Landvetter – hundratals lediga jobb de närmaste åren

2024-01-10, kl. 06:00

Efter förra årets rekryteringssuccé på Arlanda fortsätter Swedavia att storsatsa vidare på rekrytering och både Göteborg Landvetter Airport och Stockholm Arlanda Airport får egna rekryteringsdagar under januari. På Landvetters rekryteringsdag, 17 januari, ges besökare möjlighet att möta olika arbetsgivare och få veta mer om den stora variation av yrken och de hundratals lediga tjänster som finns tillgängliga. På Landvetter handlar det sammanlagt om hundratals lediga jobb de närmaste åren.

Efter fjolårets stora framgångar med en gemensam rekryteringsdag för arbetsgivare på Arlanda flygplats, som ledde till många nya rekryteringar i en uppsjö av olika yrken och anställningar, både tillsvidare- och sommarjobb, fortsätter Swedavia att samla Sveriges största flygplatsers samarbetspartners och bjuda in till gemensamma rekryteringsdagar. Rekryteringsdagen på Landvetter går av stapeln den 17 januari, medan Arlandas rekryteringsdag äger rum veckan innan, 12 januari.

-På Göteborg Landvetter finns fantastiska möjligheter att vara med och bidra till att utveckla tillgängligheten till och från Västsverige. Hos oss finns det just nu ett stort behov av många nya medarbetare inom flera olika yrkesområden, både hos Swedavia och hos våra samarbetspartners. Variationen bland lediga yrken är stor, det handlar både om operativa tjänster som flygplatsmedarbetare som flertalet olika tjänster inom både service och drift, säger Anna Strömwall, flygplatschef Göteborg Landvetter Airport, Swedavia.

De närmaste åren bedöms branschen sammantaget behöva rekrytera hundratals nya medarbetare inom flera kategorier av yrken på Swedavias flygplatser, allt från exempelvis airport officers och andra operativa roller, till it-ingenjörer, servicepersonal och medarbetare till säkerhetskontrollerna, för att säkra den svenska tillgängligheten långsiktigt.

På Landvetter finns cirka 100 arbetsgivare och cirka 3 500 medarbetare, vilket gör flygplatsen till en stor arbetsgivare i regionen.

Följande företag kommer att finnas på plats på Landvetters stora rekryteringsdag:
AirportRetailGroup
Aviator
DHL Express
Espresso House Sweden
Forex
Gate gourmet
GFC (Gothenburg Fuelling Company)
GLA Aircargo AB
MenziesAviation
Polisen
SAS Maintenance Production
Scandic Hotel
Securitas
Sixt
Sodexo
SSP
Swedavia

Information om rekryteringsdagen på Landvetter:
Rekryteringsdag GOT | Göteborg Landvetter Airport (swedavia.se)