Gå till innehåll

Om Swedavia Real Estate

Swedavia har två rörelsesegment – flygplatsverksamhet och Real Estate. Inom flygplatsverksamheten äger, driver och utvecklar Swedavia de tio flygplatserna. Inom Real Estate äger och utvecklar Swedavia byggnader och markfastigheter i anslutning till våra flygplatser.

Om Real Estate

Real Estate är ett snabbväxande rörelsesegment inom Swedavia med stora pågående utvecklingsprojekt, framför allt på Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport, där nya hotell, kontorshus och logistikområden nu växer fram. Real Estate-verksamheten växer i takt med att globaliseringen ökar och flygplatserna blir ett allt viktigare centrum för möten.

Swedavias strategi är att utveckla fastigheter, ofta tillsammans med olika partners och sedan sälja dem när de är klara. Vinsterna investeras i kärnverksamheten och bidrar till utvecklingen av Swedavias flygplatser.

Strategiska partners 

Swedavia har ett väl utvecklat samarbete med strategiska partners med specifika kompetenser som kompletterar den egna verksamheten. Ett exempel är Alecta som äger Swedish Airport Infrastructure tillsammans med Swedavia, ett bolag som förvaltar fastigheter kring flygplatserna. För att utveckla Airport City Stockholm har Swedavia ett partnerskap med Arlandastad Holding och Sigtuna kommun. Vid Göteborg Landvetter Airport har fastighetsutvecklaren Bockasjö varit en viktig partner i ett joint venture som bildades för att utveckla en första etapp av ett logistikcenter i direkt anslutning till flygplatsen.

Aktuella fastighetsprojekt

Läs mer om aktuella fastighetsprojekt

Kontakt

Vill du veta mer om våra fastighetsprojekt eller vill du vara med och utveckla framtidens flygplatsstad?
Kontakta Swedavia Real Estate

Är du intresserad av att hyra lokal i någon av alla våra fastigheter?
Kontakta Swedavias lokaluthyrning