Gå till innehåll

Austrian Airlines återvänder till Göteborg Landvetter med direktlinje till Wien

2022-02-10, kl. 08:28

Efter några års uppehåll under pandemin återvänder det österrikiska flygbolaget Austrian Airlines till Göteborg Landvetter och återstartar direktlinjen till Wien i slutet av mars.

Austrian Airlines har haft ett par års uppehåll i trafiken på Göteborg Landvetter under pandemin. Nu återvänder flygbolaget och återupptar den populära flyglinjen till Österrikes huvudstad.

Från den 27 mars kan man återigen flyga direkt från Landvetter till Wien tre gånger i veckan med Austrian Airlines. Flygbolaget ingår i Lufthansa-Gruppen och Star Alliance och blir det andra flygbolaget som trafikerar sträckan. Med den återvändande linjen blir det enkelt för resenärer från Göteborg att transferera vidare såväl inrikes i Österrike som till centrala och östra Europa via Austrian Airlines nav på Wien Airport.

Åren före pandemins utbrott flög cirka 25 000 resenärer från Göteborg till Wien årligen och antalet resenärer fördubblades mellan städerna. Linjen är efterfrågad från både privatresenärer och näringsliv och det är en jämn fördelning mellan svenska och österrikiska resenärer.

Staden belägen vid Alpernas östra kant, får många att tänka på svepande valser, operabaler och vackra byggnader men Wien har även en annan sida: den unga, trendiga och kreativa. Här finns mängder av butiker och små gallerier där designers och konstnärer ställer ut modern konst och Wien, liksom Göteborg, är en populär weekend-destination. Austrian Airlines tidtabell erbjuder en bra förbindelse för en kort- eller långhelg i någon av städerna.

Med start den 27 mars trafikerar Austrian Airlines Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Wien International Airport (VIE) tre gånger i veckan på onsdagar, fredagar och söndagar med en Embraer 195.

Austrian Airlines har stort fokus på hållbarhetsarbete och på att uppnå målen från International Air Transport Association, IATA, när det gäller bränsleeffektivitet och att reducera koldioxidutsläppen. Med syfte att reducera de klimatpåverkande koldioxidutsläppen erbjuder de resenärerna möjligheten att köpa biobränsle för hela eller del av sin resa.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19. Utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: swedavia.se/landvetter/infor-din-resa.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.