Gå till innehåll

Ramptornet på Arlanda blir världsunik lägenhet

2017-06-13, kl. 08:44

Det gamla ramptornet på Stockholm Arlanda Airport har stått övergivet i 15 år. Men nu har det fått nytt liv och under några dagar inretts till en lägenhet av den svenska konstnären Cilla Ramnek. Nu finns chansen att bli några av de enda gästerna i en av Sveriges mest spektakulära och unika lägenheter genom en tävling som genomförs med HomeAway, världens ledande uthyrare av semesterbostäder.

Det gamla ramptornet på Stockholm Arlanda Airport har stått övergivet i 15 år. Men nu har det fått nytt liv och under några dagar inretts till en lägenhet av den svenska konstnären Cilla Ramnek. Nu finns chansen att bli några av de enda gästerna i en av Sveriges mest spektakulära och unika lägenheter genom en tävling som genomförs i samarbete med HomeAway, världens ledande uthyrare av semesterbostäder.

Drömmen för alla flygplansintresserade kan bli sann. Nu finns chansen att få semestra i ett eget flygplatstorn med fantastik utsikt över både flygbanor och solnedgång. Ramptornet som är beläget alldeles intill start- och landningsbanan på Arlanda var tidigare arbetsplats för de som skötte parkeringen av flygplanen, men har nu med hjälp av designern och konstnären Cilla Ramnek förvandlats till en unik lägenhet på närmare 35 kvadratmeter med eget kök och panoramavy över start- och landningsbanor på flygplatsen. I stort sett hela lägenheten är inredd med produkter från varumärken som finns att köpa på flygplatsen.

– Jag tackade ja till det här projektet för att jag tyckte att miljön var så extraordinärt cool på ett sätt som jag verkligen gillar. Dels rent estetiskt och dels för att det andades lite av övergiven plats, något jag alltid tjusas av. Det här är lätt räknat bland de roligaste miljöerna jag någonsin jobbat med, jag inspireras av själva platsen med dess specifika förutsättningar och sen föds inredningen ur det naturligen, säger Cilla Ramnek.

Som gäst i lägenheten får du en 24-timmars upplevelse med det bästa Arlanda har att erbjuda. VIP-service direkt vid ankomsten, besök på flygtornets balkong 80 meter upp i luften och att få besöka spännande platser bakom kulisserna på flygplatsen är bara några av dem. Dessutom väntar kulinariska upplevelser, såsom:

  • Frukost serverad i tornet från RC Chocolat som drivs av Ronny Latva, medlem i det svenska konditorlandslaget.
  • Middag på Pontus in the Air, som ägs och drivs av en av Sveriges mest framstående kockar Pontus Frithiof

- Det känns fantastiskt att kunna erbjuda både svenska och internationella gäster möjligheten till ett helt unikt boende. Samtidigt är det en möjlighet att få visa upp allt spännande som Skandinaviens snabbast växande flygplats har att erbjuda, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport

Genom tävlingen #HomeAwayArlanda kommer fem lyckliga vinnare från Sverige och utvalda länder i Europa att bli de enda gästerna som får spendera en natt i ramptornet. HomeAway, som är världens ledande uthyrare av semesterbostäder, kan erbjuda över två miljoner unika semesterbostäder i 190 länder. Under tävlingsperioden finns nu alltså ett av deras mest spektakulära boenden i Sverige.

- Att kickstarta semestern i ett eget ramptorn kan bli en oförglömlig startpunkt för att upptäcka Sverige och samtidigt ge resenärer friheten att styra över sin dyrbara semestertid. Det är det som HomeAway erbjuder familjer och grupper med vänner,säger Aye Helsig, Regional Director Central Europe på HomeAway.

Vinnaren av upplevelsen kan bjuda med upp till tre gäster. I tillägg till övernattningen i ramptornet får vinnaren även tre extra nätter i ett semesterboende från HomeAway i Stockholm, Oslo, Köpenhamn eller Helsingfors.

Tävlingsperioden pågår från 13 juni till 30 juli.

För mer information om tävlingen samt fler bilder, besök swedavia.se/arlanda/home-away/. Tävla här: https://www.homeaway.se/arlanda

Bilder från lägenheten och filmklipp kan laddas ned här:
https://www.dropbox.com/sh/01xikzd9asn5wtr/AACRe7Gg88SaA0iGRzyPvhtoa?dl=0

Lägenheten är inredd med produkter från Designtorget, Dufry, Design House Stockholm, KKDK Luggage, Deli, WH Smith och Franks Flowerbar. Tack även till Fogia och Svenskt Tenn.