Gå till innehåll

easyJet expanderar i Sverige och satsar vidare på Stockholm Arlanda – lanserar två nya direktlinjer till Mallorca och Málaga

2021-06-23, kl. 17:10

Det brittiska lågprisbolaget easyJet ser fler möjligheter på den svenska marknaden och utökar destinationsutbudet från Stockholm Arlanda Airport med två nya flyglinjer till Palma de Mallorca och Málaga i sommar.

Det brittiska lågprisbolaget easyJet ser fler möjligheter på den svenska marknaden och utökar destinationsutbudet från Stockholm Arlanda Airport med två nya flyglinjer till Palma de Mallorca och Málaga i sommar.

Flygbolaget easyJet utökar sitt destinationsutbud på Stockhom Arlanda Airport med två nya direktlinjer till Spanien. Under sommaren och fram till hösten kommer de att flyga flera avgångar i veckan till Palma de Mallorca och Málaga. I dagsläget trafikerar easyJet Berlin och Geneve och under sensommaren planerar de att återuppta Milano. I tillägg till den nya förbindelsen från Stockholm Arlanda, lanserar easyJet samtidigt en ny direktlinje till Palma de Mallorca från Göteborg Landvetter Airport.

- Vi är förstås väldigt glada att easyJet ser fler möjligheter på den svenska marknaden och vågar satsa och expandera efter dessa tuffa tider. Den utökade tillgängligheten blir viktig i återstarten efter pandemin i hela Sverige. Mallorca är en av svenskarnas populäraste resmål både för att fira semester eller hälsa på nära och vi vet att många just nu längtar efter att resa och mötas, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

- Vaccinationstakt och reserestriktioner är avgörande för återhämtningen både i Sverige och världen och vi ser fram emot att situationen tillåter våra resenärer att göra sig redo att resa igen, avslutar Charlotte Ljunggren.

 - Vi vet att våra kunder inte kan vänta med att utforska Europa, fly till solen eller återförenas med vänner och familj, så vi har adderat två nya linjer till Palma de Mallorca och Málaga för att ytterligare stärka vårt erbjudande från Stockholm, som redan ansluter till populära europeiska destinationer såsom Berlin, Geneve och Milano, och ger kunderna ännu fler valmöjligheter, säger William Vet, Country Manager på easyJet. Vi fortsätter att ha några av de mest flexibla villkoren som finns för närvarande, så att kunderna kan boka med tillförsikt och ändra sina planer om de behöver det, för att göra resandet så enkelt som möjligt i sommar och höst, avslutar William Vet.

Med start den 20 juli och till slutet av oktober kommer easyJet att trafikera Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Palma De Mallorca Airport (PMI) tre gånger i veckan på tisdagar, torsdagar och lördagar. Det finns andra operatörer på sträckan.

Med start den 20 juli och till slutet av oktober kommer easyJet att trafikera Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Málaga Airport (AGP) två gånger i veckan på tisdagar och lördagar. Det finns andra operatörer på sträckan.

Biljetter finns till försäljning. För mer information om flygbolaget: www.easyJet.com.

För mer information om aktuell trafik från Stockholm Arlanda Airport: www.swedavia.se/arlanda/aktuell-flygtrafik.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19. Utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: www.swedavia.se/arlanda/infor-din-resa.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.