Gå till innehåll

Fortsatt expansion och satsning på inrikes från Arlanda – Ryanair lanserar ny direktlinje från Luleå inför sommar 2022

2021-11-10, kl. 16:10

Ryanair fortsätter att expandera och satsa på den svenska marknaden och lanserar inför sommarsäsongen en direktlinje till Luleå med sju avgångar per vecka. Totalt ger Ryanairs nya satsning 35 nya linjer och över 140 avgångar per vecka från Arlanda.

Ryanair fortsätter att expandera och satsa på den svenska marknaden och lanserar inför sommarsäsongen en direktlinje till Luleå med sju avgångar per vecka. Totalt ger Ryanairs nya satsning 35 nya linjer och över 140 avgångar per vecka från Arlanda.

- Det är självklart väldigt glädjande att vårt gemensamma arbete med att ytterligare förbättra tillgängligheten till vår expansiva region bär frukt. En väl fungerande infrastruktur är en förutsättning för att möta den tillväxt och utveckling som sker inom besöksnäringen och inom näringslivet kopplat till den gröna omställningen i regionen och inte minst för att möta det ökande privata resandet i spårat av pandemin säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef Luleå Airport. Vi hälsar Ryanair varmt välkomna till Luleå Airport.

I samband med invigningen av Ryanairs etablering och tjugotre nya linjer från Stockholm Arlanda Airport inför vintersäsongen, annonserar det irländska lågprisbolaget en fortsatt expansion av tolv nya linjer inför sommarsäsongen 2022, varav två inrikes. Ryanair placerar totalt fyra flygplan på den nya basen och öppnar inom ett halvår totalt 35 nya linjer vilket ger över 140 avgångar från Arlanda per vecka.

Nya linjer och antal avgångar per vecka S22 från Stockholm Arlanda Airport (ARN)

Inrikes

Luleå, Sverige

7

Visby, Sverige

3

Utrikeslinjer *helt nya för flygplatsen

Brindisi, Italien*

2

Beziers, Frankrike*

2

Corfu, Italien*

2

Chania, Grekland

1

Rom-Fiumicino, Italien

5

Palma, Mallorca Spanien

3

Poznan, Polen*

2

Venedig, Italien

2

Wroclaw, Polen*

4

Zadar, Kroatien*

2

Nya linjer och antal avgångar per vecka W21 från Stockholm Arlanda Airport (ARN)

Inrikes

Göteborg, Sverige

14  

Malmö, Sverige

10

Skellefteå, Sverige

2

Utrikeslinjer

Alborg, Danmark

3

Malaga, Spanien

3

Alicante, Spanien

2

Barcelona, Spanien

3

Milan Bergamo, Italien

3

Bologna, Italien

2

Banja Luka, Bosnien-Hercegovina

2

Brussels Charleroi, Belgien

4

Baden Baden, Tyskland

2

Gdansk, Polen

7

Nis, Serbien

2

Krakow, Polen

7

Kaunas, Litauen

2

Liverpool, England

2

Riga, Lettland

5

Thessaloniki, Grekland

2

London Stansted, England

7

Tallinn, Estland

3

Wien, Österrike

2

Warsawa Modlin, Polen

5

Det irländska lågprisbolaget Ryanair Holdings plc är idag Europas största flygbolagskoncern och inkluderar dotterbolagen Buzz, Lauda, Malta Air & Ryanair. Bolaget har runt 80 baser med förbindelser till ca 250 destinationer i 40 länder med en flotta med 460 flygplan och ytterligare 210 Boeing 737-flygplan på beställning. Ryanair har höga hållbarhetsmål och planerar att driva 12,5 procent av sina flygningar med hållbart flygbränsle år 2030.

Swedavias bedriver sedan många ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19. Utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: www.swedavia.se/arlanda/infor-din-resa.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.