Gå till innehåll

Ryanair expanderar ytterligare på Stockholm Arlanda och utökar utbudet med linje till Barcelona

2021-08-19, kl. 06:00

Det irländska lågprisbolaget Ryanair ser fortsatt fler möjligheter på den svenska marknaden och utökar destinationsutbudet ytterligare från Stockholm i höst med en ny flyglinje till Barcelona.

Det irländska lågprisbolaget Ryanair ser fortsatt fler möjligheter på den svenska marknaden och utökar destinationsutbudet ytterligare från Stockholm i höst med en ny flyglinje till Barcelona.

Ryanair fortsätter sin expansion i Sverige och på Stockholm Arlanda Airport. I början av november lagom till höstlovet, lanserar flygbolaget en ny linje till Barcelona. Spanien är en av svenskarnas absoluta favoritresmål, och inte minst den katalanska huvudstaden är en populär turistdestination från Sverige. Liksom i andra delar av landet bor det en stor andel utlandssvenskar i Barcelonaregionen.

Dagarna före premiären till Barcelona inviger Ryanair sin nya bas på Stockholm Arlanda med närmare 25 nya flyglinjer både utrikes och inrikes.

- Det är ett verkligen positiva nyheter att Ryanair fortsätter expandera i Sverige och på Stockholm Arlanda. Att de väljer att addera ytterligare en destination till det stora antal flyglinjer de lanserar i höst är verkligen ett styrkebesked och tecken på ökad efterfrågan, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.

- Även om ljuspunkterna är många och världen stegvis öppnar upp, så fortsätter vi att vädja till våra resenärer att hålla sig uppdaterade om inresereglerna på sin destination och följa de rekommendationer som gäller för ett säkert resande, avslutar Charlotte Ljunggren.

Även om resandet ännu är kraftigt präglat av pandemin fortsätter efterfrågan på flygresor att återhämta sig. För resor inom EU skapar EU:s digitala covidbevis förutsättningar för ett förenklat resande då rutinerna för kontroll kan samordnas ytterligare. För alla resor, såväl inom som utanför EU, är det viktigt att man som resenär fortsatt håller sig uppdaterad vad som krävs då varje land har nationella regelverk.

Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Barcelona El Prat Airport (BCN) trafikeras tre gånger i veckan på tisdagar, torsdagar och lördagar med start den 2 november 2021.

Biljetter finns till försäljning. För mer information om aktuell trafik på Stockholm Arlanda Airport: www.swedavia.se/arlanda/aktuell-flygtrafik.

Ryanair grundades 1985 av den irländska familjen Ryan. Den irländska lågprisbolaget Ryanair Holdings plc är idag Europas största flygbolagskoncern och inkluderar dotterbolagen Buzz, Lauda, Malta Air & Ryanair. Bolaget har runt 80 baser med förbindelser till ca 250 destinationer i 40 länder med en flotta med 460 flygplan och ytterligare 210 Boeing 737-flygplan på beställning. Ryanair har höga hållbarhetsmål och planerar att driva 12,5 procent av sina flygningar med hållbart flygbränsle år 2030. Mer information om flygbolaget: www.ryanair.com.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19 och utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: www.swedavia.se/arlanda/infor-din-resa.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.