Gå till innehåll

Ryanair lanserar sin 37:e nya Europalinje från Arlanda - adderar direktlinje till Kiev

2021-12-22, kl. 06:00

Ryanair fortsätter att stärka sin närvaro på den svenska marknaden och lanserar inför sommarsäsongen ytterligare en ny Europalinje från Stockholm Arlanda Airport. Förbindelsen till den ukrainska huvudstaden Kiev blir den 37:e nya direktlinjen som Ryanair lanserar från den nya basen på Arlanda sedan öppnandet i höst.

Ryanair fortsätter att stärka sin närvaro på den svenska marknaden och lanserar inför sommarsäsongen ytterligare en ny Europalinje från Stockholm Arlanda Airport. Förbindelsen till den ukrainska huvudstaden Kiev blir den 37:e nya direktlinjen som Ryanair lanserar från den nya basen på Arlanda sedan öppnandet i höst.

Ryanair fortsätter sin expansion i Sverige och på Stockholm Arlanda Airport och adderar ännu en Europalinje lagom till våren till Ukrainas huvudstad och landets största flygplats, Boryspil International Airport. Totalt har Ryanair nu lanserat 37 nya Europalinjer, varav fem inrikeslinjer.

Flygtrafiken mellan Stockholm och Kiev hade de senaste åren före pandemin en positiv utveckling. Knappt 60 procent av resenärerna var från Ukraina och 37 procent från Sverige. Den största passagerargruppen var turistande privatresenärer, men över en tredjedel av resenärerna reste för att besöka familj och vänner.

Kiev är Ukrainas huvudstad och en av de äldsta städerna i Östeuropa. Staden som är belägen i norra delen av landet är byggt på båda sidorna av floden Dnepr (Dnipro) som flyter hela vägen ner till Svarta havet. Kiev är en plats för många historiska minnesmärken och sevärda byggnader och guldkupoler och blänkande spiror präglar stadsvyn. Den lummiga staden beskrivs samtidigt som en blandning av gammal tradition och modern kapitalism med trafikerade boulevarder, varuhus, otaliga kyrkor, fantastisk musik och livligt nattliv. Ett måste enligt många om man befinner sig i stan är att besöka Tjernobyl, som man når två timmar bort med buss. 

Med start den 29 mars 2022 flyger Ryanair Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Kiev Boryspil International Airport (KBP) två gånger i veckan på tisdagar och lördagar. Biljetter finns till försäljning. Ryanair blir den andra operatören på sträckan som i dagsläget trafikeras av SAS. För mer information om aktuell trafik på Stockholm Arlanda Airport: swedavia.se/arlanda.

Det irländska lågprisbolaget Ryanair Holdings plc är idag Europas största flygbolagskoncern och inkluderar dotterbolagen Buzz, Lauda, Malta Air & Ryanair. Bolaget har runt 80 baser med förbindelser till ca 250 destinationer i 40 länder med en flotta med 460 flygplan och ytterligare 210 Boeing 737-flygplan på beställning. Ryanair har höga hållbarhetsmål och planerar att driva 12,5 procent av sina flygningar med hållbart flygbränsle år 2030. Mer information om flygbolaget: ryanair.com.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19. Utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: swedavia.se/arlanda/infor-din-resa.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.