Gå till innehåll

Air Corsica möter efterfrågan på solresor till Medelhavet - lanserar direktlinje till Korsika från Landvetter i sommar

2022-02-22, kl. 07:26

Göteborg Landvetter Airport får ytterligare tillskott i utrikestrafiken under sommarsäsongen. I början av juni lanserar Medelhavsbolaget Air Corsica en ny direktlinje mellan Göteborg och den franska ön Korsika.

Göteborg Landvetter Airport får ytterligare tillskott i utrikestrafiken under sommarsäsongen. I början av juni lanserar Medelhavsbolaget Air Corsica en ny direktlinje mellan Göteborg och den franska ön Korsika.

I början av 2020 annonserade Air Corsica en ny förbindelse mellan Göteborg och Bastia men på grund av pandemin flyttades trafikstarten fram. Nu etablerar sig Korsikas största flygbolag på den svenska marknaden och Göteborg Landvetter och lanserar direkttrafik till medelhavets fjärde största ö under elva veckor i sommar.

Direktlinjen mellan Göteborg Landvetter Airport (GOT) - Bastia Airport (BIA) på den nordöstra delen av ön, kommer att trafikeras en gång i veckan på lördagar mellan den 11 juni och 20 augusti. Sträckan kommer att flygas med en Airbus A320neo och har en flygtid på cirka 2,5 timmar. Majoriteten av sätena är chartrade av svenska researrangören Langley.

I takt med att tillgängligheten har ökat, har Korsika blivit ett alltmer populärt turistmål från Sverige. Det är inte bara att besöka Napoleon Bonapartes födelseplats som lockar utan också den storslagna naturen, härliga stränderna och den franska maten.

Air Corsica bildades 1989 och har sin huvudbas i Ajaccio på Napoleon Bonaparte-flygplatsen. För att minska utsläppen av växthusgaser (GHG) till atmosfären har Air Corsica implementerat en modern och ambitiös hållbarhetspolicy, baserad på moderniseringen av sin flygflotta, minskningen av den allmänna bränsleförbrukningen och flygplanens vikt. Air Corsica finansierar projekt för att kompensera sina CO2-utsläpp. Tillsammans kommer resultatet av dessa åtgärder att begränsa koldioxidavtrycket och minska koldioxidutsläppen med 16 % per säte/km till 2025, jämfört med 2019.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19. Utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: swedavia.se/landvetter/infor-din-resa.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.